Eρντογάν: «Προβοκάτσια των Κούρδων οι δολοφονίες στο Παρίσι» - iefimerida.gr

Eρντογάν: «Προβοκάτσια των Κούρδων οι δολοφονίες στο Παρίσι»

Eρντογάν: «Προβοκάτσια των Κούρδων οι δολοφονίες στο Παρίσι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για φράξιες του ΡΚΚ που δεν επιθυμούν το διάλογο και την εύρεση λύσης στο θέμα το Κουρδιστάν με αφορμή τη δολοφονία τριών γυναικών στελεχών του κόμματος, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν, μίλησε για «διαφορετικά πεδία επιρροής» του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, της ομάδας του Βόρειου Ιράκ και της αντίστοιχης ομάδας στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στη Σενεγάλη, επεσήμανε πως «μία από τις φράξιες του ΡΚΚ έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι υπέρ της ειρήνης και ότι είναι υπέρ της συνέχισης της υφιστάμενης κατάστασης», ενώ ανέφερε πως αν το ΡΚΚ μείνει πιστό στο συμφωνημένο πλαίσιο που γίνεται μέσω της ΜΙΤ με τον Οτζαλάν και τις ομάδες στο Βόρειο Ιράκ και στην Ευρώπη, ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι το ΡΚΚ «πρέπει να παραδώσει τα όπλα του», ενώ σε ερώτηση που του έγινε αν στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού, θα επιτραπεί η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας των Κούρδων, απάντησε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα» και ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε αφορμές για το διαμελισμό της χώρας».

Τα τούρκικα ΜΜΕ, έχουν μεταδώσει εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με τη δολοφονία των τριών γυναικών, ενώ έχουν αναφερθεί ως πιθανά σενάρια για τη δολοφονία τους, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του ΡΚΚ, η δολοφονία από το τουρκικό βαθύ κράτος ή από κάποιες ξένες χώρες, με το Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί πολλές φήμες σχετικά με τη σχέση που διατηρούσε ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν με την Σακινέ Τζανσίζ, μία από τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι, με αρκετά ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι ήταν από τα πιο έμπιστα στελέχη του, ενώ σύμφωνα με άλλα υπήρχε μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ