Στουρνάρας: Οι βουλευτές με πιέζουν να μην καταργήσω τις ΔΟΥ

Για τα ενθαρρυντικά σημάδια προσαρμογής που αρχίζει να δείχνει η ελληνική οικονομία μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια αναφορά που προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε πως συναντά αντιστάσεις στην αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η προσαρμογή των δημοσιονομικών μεγεθών είναι άνευ προηγουμένου για χώρα εν καιρώ ειρήνης. «Δεν αποκλείεται ο ετήσιος στόχος για πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2012, όχι μόνο να επιτευχθεί, αλλά το έλλειμμα να διαμορφωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση φορέων του δημοσίου και τη συγχώνευση ορισμένων τμημάτων ΔΟΥ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «υπάρχουν αντιστάσεις. Εχω πολλές πιέσεις από την κοινωνία, από βουλευτές, να μην προχωρήσω. Αυτό δείχνει πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε ως κοινωνία».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση για επενδύσεις στο ακροατήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «θα προσελκύσει το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων ή ελληνογερμανικών κοινοπραξιών».

Σε ότι αφορά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών προς τους ιδιώτες το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ