Βαξεβάνης: Ψεύδεται το υπουργείο Εξωτερικών – Ο κ. Κλης παρέλαβε τη λίστα - iefimerida.gr

Βαξεβάνης: Ψεύδεται το υπουργείο Εξωτερικών – Ο κ. Κλης παρέλαβε τη λίστα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ακόμα τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση για το ποιος παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναφέρει πως ο Ηλίας Κλης δεν είχε καμία σχέση με την παραλαβή του CD με τη λίστα Λαγκάρντ, είναι ψευδέστατη.

Ο κ. Βαξεβάνης υπενθυμίζει, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, ότι δύο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσαν στον εισαγγελέα κ.Πεπόνη πως ο άνθρωπος που παρέλαβε το CD ήταν ο κ. Κλης. Συγκεκριμένα, στις 24 Δεκεμβρίου 2012 το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος κατέθεσε ότι «στο αρμόδιο γραφείο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον Έλληνα πρέσβη Κλη».

Το όνομα του κ. Κλη ανέφερε στην κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέα και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ως τον άνθρωπο που παρέλαβε τη λίστα. «Κατόπιν συνεννόησης με τον εκεί πρέσβη κ. Κλη, το αρχείο παρεδόθη στην ελληνική πρεσβεία και μεταφέρθηκε στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου με διπλωματικό σάκο, νομίζω συνοδευόμενο», προσδιορίζοντας μάλιστα και χρονικά το συμβάν το Φθινόπωρο του 2010.

Αίνιγμα και ο τρόπος παράδοσης

Στη συνέχεια ο Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζει πως ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε δηλώσει στη Βουλή πως «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

Άποψη με την οποία είχε συμφωνήσει και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνης, ο οποίος, μιλώντας στο περιοδικό HOT DOC ανέφερε ότι «παρέλαβε το φάκελο με τη λίστα Λαγκάρντ, δίχως να γνωρίζει για το περιεχόμενό της καθώς δεν υπάρχουν συνοδευτικά έγγραφα και πρωτόκολλα».

Αντίθετη άποψη φέρεται να έχει όμως ο κ. Φλωράτος που υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως η παράδοση έγινε επίσημα και τηρήθηκαν έγγραφα και σχετικός φάκελος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ