Σε ισχύ το νέο ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την Δευτέρα - iefimerida.gr

Σε ισχύ το νέο ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την Δευτέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων.

Την εφαρμογή του νέου συστήματος e-prescription παρουσίασε ο πρόεδρος και δ.σ. της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Χρήστος Χάλαρης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Ο κ. Χάλαρης τόνισε πως πλέον επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Τα οφέλη για τους χρήστες (ιατρούς, φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους, διαγνωστικά κέντρα) είναι πολλαπλά, ανέφερε ο κ. Χάλαρης, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού, ενώ από την πλευρά του υπουργείου και των ασφαλιστικών φορέων θα είναι δυνατή η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών.

«Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών. Πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από την πλευρά του, εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription και ζητά την πιλοτική εφαρμογή του έως ότου διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

«Το σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας τού νέου συστήματος μας δημιουργεί εύλογες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του» αναφέρει ο ΙΣΑ τονίζοντας την ανάγκη της σωστής προετοιμασίας του νέου συστήματος πριν ξεκινήσει η λειτουργία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ