Κουφά ποντίκια ακούν ξανά χάρη σε νέο πειραματικό φάρμακο - iefimerida.gr

Κουφά ποντίκια ακούν ξανά χάρη σε νέο πειραματικό φάρμακο

Κουφά ποντίκια ακούν ξανά χάρη σε νέο πειραματικό φάρμακο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελπίδες για την μελλοντική αποκατάσταση της ακοής των κωφών, δίνει νέο πειραματικό φάρμακο που ανέπτυξαν Αμερικάνοι ερευνητές. Το φάρμακο εφαρμόστηκε στα αυτιά κωφών ποντικών και βοήθησε στην αναγέννηση των κατεστραμμένα τριχοειδών κυττάρων που αντιλαμβάνονται τους ήχους.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ διευκρίνισαν ότι τα πειραματόζωα δεν απέκτησαν κανονική ακοή, όμως ενώ στην αρχή δεν άκουγαν τίποτε, παρουσίασαν μικρή βελτίωση και πλέον μπορούσαν να ακούσουν μία πόρτα να χτυπάει ή το θόρυβο από την κίνηση των αυτοκινήτων.

Η ακοή σε όλα σχεδόν τα έμβια όντα, επιτυγχάνεται όταν τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα που καταλαβαίνει ο εγκέφαλος. Το πρώτο στάδιο λαμβάνει χώρα στο έσω ους, όταν οι μηχανικές δονήσεις λόγω των ήχων κινούν τα τριχοειδή κύτταρα και αυτή η κίνηση μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα, ενώ τα περισσότερα προβλήματα κώφωσης σχετίζονται με την καταστροφή αυτών των τριχοειδών κυττάρων.

Για πρώτη φορά ένα φάρμακο ήταν ικανό να βοηθήσει στην αναγέννηση αυτών των ζωτικών κυττάρων σε θηλαστικά, όμως παρά την μεγάλη σημασία του ευρήματος, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί, μέχρι να υπάρξει μια αποτελεσματική θεραπεία της κώφωσης και σε ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ