Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] - iefimerida.gr

Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες]

Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τύχη βουνό είχε ένα νεογέννητο ελεφαντάκι όταν βρέθηκε από δασοφύλακες μόνο του στην όχθη ενός ποταμού στο Βόρειο Μαλάουι. Οι δασοφύλακες δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τη μητέρα του, η οποία πιθανότατα είχε πέσει θύμα λαθροθήρων κι έτσι τη φροντίδα του μωρού ανέλαβε η 48χρονη Τζενι Γουέμπ.

Το μικρό ελεφαντάκι που η Γουεμπ ονόμασε Μωυσή εντοπίστηκε στο καταφύγιο άγριας ζωής Vwazi και πλέον ζει με την καινούρια του «μητέρα» και τα σκυλιά της. Η Γουέμπ είναι ιδρυτικό μέλος του ορφανοτροφείου μεγάλων ζώων «Jumbo Foundation» κι έτσι ξέρει πως να φροντίσει τον Μωυσή, ο οποίος ζυγίζει 100 κιλά και κάθε μέρα πίνει 24 λίτρα βρεφικού γάλακτος, που περιέχει γάλα καρύδας και 14 άλλα συστατικά.

Φυσικά η Γουέμπ έχει κυριολεκτικά αντικαταστήσει την μητέρα του Μωυσή, αφού κοιμούνται αγκαλιά σε ένα στρώμα στο πάτωμα της τραπεζαρίας της, ενώ κάθε δυο ώρες το μικρό ξυπνά και τριγυρίζει στο δωμάτιο μέχρι να το ταΐσει η Γουεμπ με το μπιμπερό του.

Όμως και ο Μωυσής είναι πολύ τρυφερός με την καινούρια του μητέρα και όταν εκείνη κάθεται στο σαλόνι, έρχεται και περνά την προβοσκίδα του πάνω από τους ώμους της για να την αγκαλιάσει.

Στην άγρια φύση τα μωρά ελεφαντάκια της ηλικίας του Μωυσή κρύβονται κάτω από τη μητέρα τους για να προστατευτούν από τον ήλιο, το κρύο και τις απειλές. Λόγω όγκου η Γουεμπ δε μπορεί να το κάνει αυτό, ωστόσο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του όσο μπορεί, γι' αυτό τον καλύπτει με μια κουβέρτα, ενώ του βάζει αντηλιακό και ενυδατικές κρέμες.

Σε λίγες εβδομάδες ο μικρός θα αρχίσει να τρώει σανό και γρασίδι μαζί με το γάλα του, ενώ ήδη βάζει φύλλα στο στόμα του όμως δεν τα καταπίνει. Όταν φτάσει την ηλικία των 4 θα σταματήσει τελείως το γάλα και θα τρέφεται αποκλειστικά με βλάστηση, ενώ στα 5 του η Γουεμπ σχεδιάζει να τον εντάξει σταδιακά στην άγρια φύση, στο πάρκο που βρέθηκε.

Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Γυναίκα υιοθέτησε ορφανό ελεφαντάκι και κοιμούνται μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ