Νίκος Γκάλης: Το Ευρωμπάσκετ του '87 ανώτερο από το Hall of Fame - iefimerida.gr

Νίκος Γκάλης: Το Ευρωμπάσκετ του '87 ανώτερο από το Hall of Fame

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την μεγάλη τιμή του να είναι υποψήφιος για το Hall of Fame μίλησε ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης ο οποίος χαρακτήρισε το χρυσό του '87 κορυφαία στιγμή της καριέρας του αλλά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για το ότι δεν τιμήθηκε δεόντως στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 102FM, ο κορυφαίος Ελληνας καλαθοσφαιριστής χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τιμή την υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν μπορεί να επισκιάσει τη τεράστια επιτυχία του 1987, ενώ παραδέχθηκε ότι εκείνες οι στιγμές του λείπουν.

«Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα. Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, πού να φανταζόμουν ότι τώρα θα συζητούσαμε κάτι τέτοιο; Ούτε που θα το σκεφτόμουν... Είναι το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή. Είναι απίστευτο, αν σκεφτείς ποια ονόματα βρίσκονται εκεί. Δεν έχω αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, με τιμά και μόνο που είμαι υποψήφιος» είπε ο Νίκος Γκάλης και πρόσθεσε «Έχω μπει στο ευρωπαϊκό ''Hall of Fame'', αλλά το αμερικανικό είναι η κορυφή. Δεν υπάρχει πιο... top απ' αυτό. Πάντως δεν συγκρίνεται με τις ομαδικές επιτυχίες. Το μπάσκετ δεν είναι τένις. Θέλω να πω ότι δεν συγκρίνεται με το Ευρωμπάσκετ του '87 και δεν μου δίνει τη χαρά που μου έδωσαν εκείνες οι νίκες του παρελθόντος».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και στους «αντιπάλους» του για το Hall of Fame όπως ο Βλάντε Ντίβατς και ο Οσκαρ Σμίντ και για τις πλούσιες καριέρες τους.

Από την άλλη πλευρά, δεν έκρυψε το παράπονό του ότι δεν τιμήθηκε δεόντως από την ελληνική Πολιτεία τονίζοντας με νόημα : «Ας βλέπουν τους ξένους, μήπως και ντρέπονται λίγο. Εμένα όμως μ' ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος για μένα, δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιος θα με τιμήσει. Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου».

Για τα προβλήματα του Άρη ανέφερε «Το μπάσκετ είναι επαγγελματικό, όλο το θέμα είναι οικονομικό. Εξαρτάται τι παίκτες αγοράζεις. Το μπάσκετ στη Βόρεια Ελλάδα γενικά, δεν είναι, όπως όταν αγωνιζόμουν. Στον Άρη πρέπει να μπει κόσμος που αγαπά την ομάδα και να κάνει ό,τι το καλύτερο. Ας μην περιμένουμε όμως τις παλιές επιτυχίες. Δε γίνεται μόνο με αγάπη. Χρειάζεται στήριξη από κάποιον μεγάλο οικονομικό παράγοντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ