Ψηφίζουν επειγόντως φορολογικό και πράξεις για να πάρουμε την επόμενη δόση - iefimerida.gr

Ψηφίζουν επειγόντως φορολογικό και πράξεις για να πάρουμε την επόμενη δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γκάζι» πατάει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τις οποίες εκκρεμμότητες μέχρι τη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του Euroworking group, αλλά και ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων σε ΔΝΤ και Eurogroup με τον Γιάννη Στουρνάρα να καίγεται για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Επειτα από την πολύωρη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε η ψήφιση επτά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τη Δευτέρα, ενώ, παράλληλα, το νέο φορολογικό αναμένεται να περάσει από τη Βουλή έως την Παρασκευή.

Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της ορισμένες κομβικές ημερομηνίες ξεκινώντας από το euroworking group της Δευτέρας, ενώ στις 16 Ιανουαρίου είναι η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την επόμενη δόση και στις 21 συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup και για το λόγο αυτό καίγεται να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα που τονίζει «δεν θέλουμε να πηγαίνουν τα πράγματα ως την τελευταία στιγμή. Από τη στιγμή που μας πάνε όλα τόσο καλά δεν μπρούμενα διακινδυνεουμε ώστε να γίνει κάποιο λάθος έστω και τυχαία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ