Τα προαπαιτούμενα για τη νέα δόση στο επίκεντρο της σύσκεψης Σαμαρά-Στουρνάρα - iefimerida.gr

Τα προαπαιτούμενα για τη νέα δόση στο επίκεντρο της σύσκεψης Σαμαρά-Στουρνάρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Η επισκόπηση της οικονομικής πολιτικής εν όψει του κρίσιμου Eurogroup, καθώς και η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ ευρώ, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, από τις 2 παρά 10 το μεσημέρι.

Της σύσκεψης προεδρεύει ο Α. Σαμαράς και συμμετέχουν ο Γ. Στουρνάρας, ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου Α. Μπαλτάκος.

Λιγο μετά τις τέσσερις αποχώρησαν από τη συνάντηση ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο Μνημόνιο, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νέο Φορολογικό και να έχει υπογραφεί η υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Για τη δόση του Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχει γίνει η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου, στην οποία θα συμπεριληφθούν 3ετείς «οροφές» δαπανών για τη γενική κυβέρνηση, όπως επίσης να έχει εκπονηθεί σχέδιο για το προσωπικό των Υπουργείων, με στόχο να καταγραφεί το πλεονάζον που θα οδηγηθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στη σύσκεψη συζητήθηκε και η περαιτέρω μείωση μισθών των υπαλλήλων της Βουλής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ