Βαρύ πένθος για την ελληνική τηλεόραση: έφυγε ο Γιώργος Ράλλης - iefimerida.gr

Βαρύ πένθος για την ελληνική τηλεόραση: έφυγε ο Γιώργος Ράλλης

Πένθος για την ελληνική τηλεόραση: έφυγε ο Γιώργος Ράλλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στούντιο ΑΤΑ που δημιούργησε με τη γυναίκα του γυρίστηκαν μεταξύ άλλων τα θρυλικά σήριαλ Γιούγκερμαν, Πάνθεοι, Γαλήνη. Ο ιδρυτής τους, ο Φίνος της ελληνικής τηλεόρασης πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Δεν υπάρχει σημαντικός ηθοποιός, σεναριογράφος ή δημοσιογράφος που να μην έχει «εκπέμψει» από το στούντιο ΑΤΑ. Ο Κουτσομύτης έκανε το ντεμπούτο του στον Άγνωστο Πόλεμο εκεί, ενώ πέρασαν από το στούντιο οι Σακελλάριος, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Κατσαρός, Βίκυ Λέανδρος και Ραφαέλα Καρά, όλοι μαζί συνθέτουν την ιστορία των ΑΤΑ και την ιστορία του Γιώργου Ράλλη, που γεννήθηκε το 1923 στον Πειραιά.

Η Ελβίρα και ο Γιώργος Ράλλης συνέδεσαν το όνομά τους με το στούντιο τηλεοπτικών παραγωγών ΑΤΑ στην οδό Λένορμαν, το οποίο στήθηκε το 1971. Αρχικά λειτουργούσε μόνο ως στούντιο για τα γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών. Το 1983 το στούντιο αναβαθμίστηκε σε εταιρεία παραγωγής και το 1987 εγκαταστάθηκε στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Εκεί γυρίστηκαν περισσότερα από 5.000 επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών :Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Ανδρέα Φιλιππίδη, τον Γιώργο Φούντα ως Παναγιώταρο, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νάσο Κεδράκα, τον Δήμο Σταρένιο, τον Αλέξη Γκόλφη και τον Λυκούργο Καλλέργη, ο «Γιούγκερμαν» σε σκηνοθεσία του μεγάλου Βασίλη Γεωργιάδη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Μιμή Ντενίση, «Οι Πανθέοι» με την Κάτια Δανδουλάκη, «Εκείνες κι εγώ» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ακόμα, η θρυλική «Μαντάμ Σουσού» με την Αννα Παναγιωτοπούλου, οι «Απαράδεκτοι» με τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο, οι «Τρεις χάριτες». Στις νεότερες παραγωγές του συγκαταλέγονται οι σειρές «Παρά πέντε», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Χαρά αγνοείται», «Ευτυχισμένοι μαζί», «L.A.P.D.».

Τη σκυτάλη στη διαχείρηση του στούντιο πήρε η Φρόσω Ράλλη. Σήμερα το Studio ATA δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τεχνική επεξεργασία τηλεοπτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών studio συνεχίζοντας μια πορεία 40 ετών, ως ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους παραγωγούς τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ