Επεισόδια και επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς - iefimerida.gr

Επεισόδια και επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς

Επεισόδια και επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία σύντομη επιχείρηση, όπως έγινε νωρίτερα το πρωί στη «Βίλα Αμαλία» η αστυνομία έβαλε τέλος και στην κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Οι αστυνομικοί και σε αυτήν την περίπτωση έκοψαν με τροχό το λουκέτο, εισέβαλαν στο κτίριο και οδήγησαν τους καταληψίες με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ στη ΓΑΔΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα 50 αντιεξουσιαστών, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, εισέβαλε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και ανάρτησε τρία πανό δύο στην είσοδο και ένα στην ταράτσα του κτιρίου, στα οποία ήταν γραμμένο «Κάτω τα χέρια από την κατάληψη».

Την στιγμή που οι αστυνομικοί μετέφεραν στη ΓΑΔΑ τους καταληψίες, συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης για τους προσαχθέντες, αλλά και κατά της αστυνομίας «Μπάτσοι – TV – νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομίας και ζήτησε η οποιαδήποτε επιχειρηση να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερο δυναμικό τρόπο.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό:

Ο διευθυντής των γραφείων της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την κατάληψη των γραφείων του κόμματος:

«Εικόνα έχουν όλα τα κανάλια,

Κατά τις 8.50 ομάδα περίπου 40 ατόμων κατέλαβε την είσοδο των γραφείων, την οποία κλείδωσαν με λουκέτο. Ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικ αλληλεγγύης στη "Βίλλα Αμαλία". Μετά από μία ώρα αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν την αποχώρησή τους, η οποία έγινε χωρίς επεισόδια.

Η ενέργειά τους αυτή, όπως και άλλες ανάλογες, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και καταδικαστέα. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα καταθέσει μήνυση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ