Σοκ: Έσφαξαν ολόκληρη οικογένεια ελεφάντων στην Κένυα - iefimerida.gr

Σοκ: Έσφαξαν ολόκληρη οικογένεια ελεφάντων στην Κένυα

Σοκ: Έσφαξαν ολόκληρη οικογένεια ελεφάντων στην Κένυα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φρικτές διαστάσεις έχουν πάρει τα κρούσματα λαθροθηρίας στην Αφρική, αφού όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λαθροθήρες εισέβαλαν σε Εθνικό Πάρκο στην Κένυα και σκότωσαν έντεκα ελέφαντες, γεγονός που αποτελεί την χειρότερη μαζική σφαγή στην ιστορία της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές, μια συμμορία δέκα ατόμων κυνήγησε τους ελέφαντες για τους χαυλιόδοντες τους καθώς η ζήτηση για ελεφαντόδοντο είναι αυξημένη στην Ασία.

Από το 1989 η κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει το εμπόριο ελεφαντόδοντου, γεγονός που είχε συμβάλει στην προσωρινή μείωση της λαθροθηρίας, ωστόσο τα κρούσματα καταγράφονται αυξημένα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μάιο κατασχέθηκε φορτίο 359 χαυλιόδοντων, βάρους 1,6 τόνων στη Σρι Λάνκα, προερχόμενο από τη Μομπάσα της Κένυας, ενώ τον Οκτώβριο κατασχέθηκαν 214 χαυλιόδοντες αξίας 1,32 εκατ. δολαρίων στη γειτονική Τανζανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ