Ο γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού φοροδιέφευγε με μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία - iefimerida.gr

Ο γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού φοροδιέφευγε με μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Ζερόμ Καουζάκ ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ, κατηγορείται ότι διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα UBS στη Γενεύη, τον οποίο στη συνέχεια μετέφερε στη Σιγκαπούρη το 2010.

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του «ανοίγει» η Εισαγγελία του Παρισιού. Η Εισαγγελία επισήμανε ότι δεδομένης της βαρύτητας των καταγγελιών σε βάρος του Καουζάκ και του χρόνου που θα χρειαστεί για τη διερεύνησή τους, δεν έχει άλλη επιλογή από το να διατάξει την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με φορολογική απάτη.Ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αρνείται τις σχετικές καταγγελίες που ήλθαν στο φως από τον αξιόπιστο δικτυακό τόπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού Προϋπολογισμού αναφέρεται ότι ο Ζερόμ Καουζάκ καλωσορίζει την προκαταρκτική έρευνα, και είναι «βέβαιος ότι θα αποδειχθεί η απόλυτη αθωότητά του έναντι των παράλογων ισχυρισμών» εις βάρος του.

Τον υπουργό Προϋπολογισμού έσπευσαν να υπερασπιστούν ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ