Νέα σύλληψη για τα χρέη των Energa και Hellas Power προς το Δημόσιο

Στη σύλληψη ενός ακόμα εμπλεκόμενου στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος προχώρησαν οι αρχές έπειτα από το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο Ειδικός Ανακριτής, αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Πρόκειται για τον 32χρονο Χρήστο Κοτσαϊδη, ο οποίος συνελήφθη στην Φιλοθέη καθώς σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση των μεγάλων χρηματικών ποσών, που οι εταιρίες ENERGA και HELLAS POWER υπεξαίρεσαν από το Δημόσιο.

Θυμίζουμε πως οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν στα κρατικά ταμεία το τέλος ακινήτων και τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους για την εμπορία ρεύματος, με τη συνολική ζημιά για το Δημόσιο να υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλείται να λογοδοτήσει ο Χρ. Κοτσαϊδης, ο οποίος, ήδη, έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενοι και έχουν οδηγηθεί στην φυλακή πέντε στελέχη των δύο εταιριών, οι οποίοι βαρύνονται με ανάλογα αδικήματα, καθώς και για αυτό της λαθρεμπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ