Οργή για τον γκουρού που δήλωσε ότι φταίει και η 23χρονη φοιτήτρια για τον βιασμό της - iefimerida.gr

Οργή για τον γκουρού που δήλωσε ότι φταίει και η 23χρονη φοιτήτρια για τον βιασμό της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γκουρού Ασαράμ Μπαπού που έχει αρκετούς υποστηρικτές στη βόρεια Ινδία δημιούργησε αλγεινή εντύπωση με τα σχόλιά του στα οποία δηλώνει ότι ευθύνεται και η 23χρονη Γιότι για τον ομαδικό βιασμό της και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον απαράδεκτο γκουρού η κοπέλα θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον βιασμό της εάν περίμενε να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο με περισσότερο κόσμο ή αν είχε απευθυνθεί στους βιαστές της σαν να ήταν αδέλφια της και τους εκλιπαρούσε με ηρεμία να την αφήσουν.

Σε κήρυγμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσής του ο Μπαπού αναφέρει ότι αν η κοπέλα είχε μυηθεί από έναν γκουρού δεν θα είχε καν επιβιβαστεί στο λεωφορείο.

«Θα είχε επικαλεστεί το όνομα του θεού, θα είχε αποκαλέσει (τους δράστες) 'αδέλφια μου', θα είχε ακουμπήσει τα χέρια και τα πόδια τους και θα τους έλεγε 'είμαι μία ανυπεράσπιστη γυναίκα, είστε οι θρησκευτικοί αδελφοί μου', τότε αυτό το παράπτωμα δεν θα είχε συμβεί», είπε ο Μπαπού.

Οπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή και αποδοκιμασιες προς το πρόσωπό του παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Μπαπού υποστήριξε ότι τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν.

Μέλη των πολιτικών κομμάτων χαρακτήρισαν τα λόγια του αλλόκοτα και χωρίς ευαισθησία, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι είναι βαθιά ενοχλητικά και οδυνηρά.

«Τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν. Ποτέ δεν επέρριψε ευθύνες στο θύμα του βιασμού, είπε απλώς ότι ήταν 0,1% υπεύθυνη για το συμβάν επειδή επιβιβάστηκε στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαπού, Νιλάμ Ντουμπέι.

«Γιατί να ζητήσει συγγνώμη; Το μόνο που είπε είναι ότι αν πάρεις ένα ιερό μάντρα και το επαναλάβεις όταν κινδυνεύεις, θα σε προστατεύσει. Θα μπορούσε να έχει βρει κάποιο διπλωματικό τρόπο να ξεφύγει από την κατάσταση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ