Εξηγήσεις στους εισαγγελείς θα δώσουν την Τετάρτη οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Εξηγήσεις στους εισαγγελείς θα δώσουν την Τετάρτη οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων θα βρεθούν την Τετάρτη οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, θα πρέπει να διευκρινίσουν αν τα χρήματα των λογαριασμών είναι νομίμως αποκτηθέντα και αφετέρου φορολογημένα. Θα κληθούν να αποδείξουν παράλληλα, αν έχουν κάποια ανάμειξη στην υπόθεση της αφαίρεση των ονομάτων τους από το πρωτότυπο υλικό και την αλλοίωση της λίστα Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις, που έλαβαν από τους εισαγγελείς η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, αφορούν τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου» ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, επίσης σε συνδυασμό με τον ν. 1608/50, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα, φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος και, τέλος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κληθέντες θα απολογηθούν καταθέτοντας υπομνήματα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ