Βόμβες που προκαλούν τσουνάμι: Το απόρρητο σχέδιο των ΗΠΑ στη δημοσιότητα - iefimerida.gr

Βόμβες που προκαλούν τσουνάμι: Το απόρρητο σχέδιο των ΗΠΑ στη δημοσιότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών σχετιζόμενων με πειραματικά στρατιωτικά οπλικά συστήματα φυσικών καταστροφών έρχεται να θρέψει τον ανομολόγητο πόθο και τις φαντασιώσεις άπειρων «καχύποπτων» ανά τον κόσμο: ναι, ενδέχεται οι φυσικές καταστροφές να μην είναι και τόσο φυσικές τελικά, αλλά να οφείλονται ενίοτε σε ανθρώπινο παράγοντα και καταστρεπτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily mail, οι ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία συνεργάζονταν με σκοπό την υλοποίηση άκρως απόρρητου σχεδίου κατασκευής πειραματικών βομβών-τσουνάμι, ικανών να ισοπεδώσουν ολόκληρες παράκτιες πόλεις.

Οι εν λόγω χώρες πραγματοποιούσαν υποθαλάσσια πειράματα με βόμβες που είχαν σχεδιαστεί για να πυροδοτούν τεράστια παλιρροϊκά κύματα γύρω από το Όκλαντ και τη νήσο της Νέας Καληδονίας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Λεπτομέρειες της μυστικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Project Seal», ανακαλύφθηκαν μέσα σε στρατιωτικούς φακέλους των εθνικών αρχείων της Νέας Ζηλανδίας από το συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ρέι Ουάρου.

Οι φάκελοι αποκάλυψαν πώς περίπου 3.700 βόμβες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 1944 και υποδείκνυαν ότι το όπλο μαζικής καταστροφής ήταν εφικτό.

Παρ' όλα όμως τα θετικά αποτελέσματα, η επιχείρηση έλαβε τέλος το 1945 μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ