Ανακάλυψαν 8 εκ. μούμιες σκύλων σε αιγυπτιακή κατακόμβη - iefimerida.gr

Ανακάλυψαν 8 εκ. μούμιες σκύλων σε αιγυπτιακή κατακόμβη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε 100 ούτε 200, αλλά 8.000.000 μουμιοποιημένους σκύλους ανακάλυψε διεθνής ομάδα ερευνητών αρχαιολόγων με επικεφαλής την καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, Σαλιμα Ικράμ και τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ Πωλ Νίκολσον, κατά τη διάρκεια ανασκαφής-ρουτίνας στις κατακόμβες της νεκρόπολης της Saqqara.

«Στόχος μας είναι να εξετάσουμε και να καταγράψουμε τα οστά των ζώων, καθώς και τις τεχνικές μουμιοποίησης που χρησιμοποιούσαν τότε για να ετοιμάσουν τα ζώα», δήλωσε η Ικράμ και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς σχετίζεται θρησκευτικά αυτή η πρακτική με τη λατρεία του Άνουμπις [θεού του κάτω κόσμου], στον οποίο ήταν αφιερωμένη η κατακόμβη».

Η νεκρόπολη των σκύλων ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1897, όταν ο διάσημος Αιγυπτιολόγος Ζακ ντε Μοργκάν τύπωσε και δημοσίευσε ένα χάρτη που έδειχνε πως στην περιοχή υπήρχαν δύο κατακόμβες σκύλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ