Συνθέσεις του Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο - iefimerida.gr

Συνθέσεις του Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο

Συνθέσεις του Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος Έλληνας σολίστ Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα παρουσιάσει συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Ο γνωστός συνθέτης χαίρει μεγάλης αναγνώρισης στο εξωτερικών και οι Times του Λονδίνου έχουν γράψει γι' αυτόν: «Είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση μουσικού. [...] Ένας γοητευτικός και άμεσα επικοινωνιακός εκτελεστής [...], ένας συνθέτης γεμάτος εσωτερικότητα που οι νότες του κρύβουν μυστήριο, ένας μαέστρος γεμάτος ενέργεια και πάθος. Ένας ολοκληρωμένος μουσικός που ίσως ακολουθεί το δρόμο της καλλιτεχνικής πληρότητας που άνοιξε ο Λίοναρντ Μπέρνσταϊν».

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης -πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος- που, όπως έγραψαν οι Times της Νέας Υόρκης, «ακροβατεί με ιδιαίτερη άνεση ανάμεσα στην κλασική και τζαζ μουσική ως ένας γνήσιος διάδοχος του Κηθ Τζάρετ», ενώ θεωρείται ιδεώδης ερμηνευτής για τις συνθέσεις του Ραχμάνινοφ. Ως πιανίστας, έχει ερμηνεύσει δεκάδες έργα της πιανιστικής φιλολογίας σε ρεσιτάλ και κοντσέρτα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέσα στο 2013 πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεργασίες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με βασική προτεραιότητα την παρουσίαση δύο νέων έργων του, ενός ορατορίου που ενώνει τους κόσμους της βυζαντινής και της δυτικότροπης μουσικής και ενός συμφωνικού ποιήματος-μπαλέτου.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Ώρα: 20.30

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ