Χαριτωμένοι και αδίστακτοι κυνηγοί που κρύβονται στα χιόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Χαριτωμένοι και αδίστακτοι κυνηγοί που κρύβονται στα χιόνια [εικόνες]

Χαριτωμένοι και αδίστακτοι κυνηγοί του χιονιού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πανέμορφο μικροσκοπικό ζώο κρύβεται μέσα στα χιόνια της Βόρειας Αμερικής, του Κεμπεκ και του Καναδά. Λόγω της ταχύτητάς της, η νυφίτσα του χιονιού δεν είναι εύκολο να φωτογραφηθεί, ωστόσο πρόσφατα, ο φακός του National Geographic κατάφερε να εντοπίσει τα χαριτωμένα ζωάκια σε απίστευτες στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Οι λευκές νυφίτσες δεν έχουν συγκεκριμένη φωλιά και ζουν οπουδήποτε μπορούν να κρύψουν τα μωρά τους και να αποθηκεύσουν την τροφή τους, ενώ συνήθως κάθε φορά που σκοτώνουν κάποιο ζώο μετακομίζουν στη δική του φωλιά. Παρόλο που γενικά τρέφονται με ποντίκια, οι κυνηγετικές τους ικανότητες ξεπερνούν το μέγεθός τους, αφού είναι ικανές να επιτεθούν ακόμα και σε λαγούς 5 φορές μεγαλύτερους.

Ένα ενήλικο αρσενικό φτάνει περίπου τα 30 εκατοστά μαζί με την ουρά, ενώ το θηλυκό είναι ακόμα μικρότερο, ενώ όπως συμβαίνει και στις αρκτικές αλεπούδες, η γούνα τους αλλάζει χρώμα το καλοκαίρι και γίνεται καφέ.

Στην Αρχαία Ελλάδα, πίστευαν ότι οι νυφίτσες ήταν καλός οιωνός γενικά, ενώ σύμφωνα με τον μύθο, ήταν νύφες που οι θεοί είχαν μεταμορφώσει σε ζώα και ροκάνιζαν τα νυφικά ρούχα των άλλων γυναικών από ζήλια. Ακόμη, στην Αγγλία οι νυφίτσες ήταν τόσο συνυφασμένες με τις μάγισσες σχεδόν όσο και οι μαύρες γάτες.

Δείτε στις φωτογραφίες τα χαριτωμένα ζωάκια, όπως τα εντόπισε ο φωτογραφικός φακός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ