Συνεργασία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά - Ο Τρεμόντι και όχι ο Καβαλιέρε επικεφαλής - iefimerida.gr

Συνεργασία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά - Ο Τρεμόντι και όχι ο Καβαλιέρε επικεφαλής

Συνεργασία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά - Ο Τρεμόντι και όχι ο Καβαλιέρε επικεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συμφωνία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενόψει των επερχόμενων ιταλικών εκλογών επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κινήματος Ρομπέρτο Μαρόνι, διευκρινίζοντας πως ο Καβαλιέρε δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού να είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών [των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι] Τζούλιο Τρεμόντι»

Όπως εκτιμούν σχολιαστές, ο κύριος στόχος της εκλογικής συμφωνίας Μαρόνι-Μπερλουσκόνι είναι να κλείσουν τον δρόμο στην κεντροαριστερά, αφού βάσει του εκλογικού νόμου, αν η συντηρητική συμμαχία υπερισχύσει στις τρεις μεγαλύτερες βόρειες περιφέρειες της χώρας (Λομβαρδία, Βένετο και Πεδεμόντιο), η «συμμαχία των προοδευτικών», μπορεί να μην καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην γερουσία, έστω και αν μετά τις εκλογές συνεργαστεί με το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο του Μάριο Μόντι.

Μένουν να εξακριβωθούν, όμως, πολλές παράμετροι: Κατά πόσον πρώτα απ' όλα οι ψηφοφόροι της Λέγκας του Βορρά θα πεισθούν να εγκρίνουν την νέα αυτή συμπόρευση με το PdL. Πολλοί εκλογείς του κόμματος του Μαρόνι θεωρούν ότι η μπερλουσκονική παράταξη «διέφθειρε ηθικά» την παράταξη και οδήγησε πριν από λίγους μήνες, στην αποκάλυψη σκανδάλων υπεξαίρεσης και παράνομης χρήσης δημοσίων κονδυλίων στο εσωτερικό της Λέγκας.

Ηδη υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις από οπαδούς της Λέγκας που απευθύνθηκαν στον Μαρόνι μέσω του ιστότοπου Twitter.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα από την εισαγγελία της Ρώμης διεξάγεται πλέον νέα έρευνα για νέες υπεξαιρέσεις από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Λέγκας. Κάτι που διέψευσε με έμφαση ο Μαρόνι πριν από λίγο.

Η υποψηφιότητα του Τρεμόντι για την πρωθυπουργία την οποία προωθεί ο επικεφαλής της Λέγκας μπορεί να δημιουργήσει ουκ ολίγες τριβές με το κόμμα του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού: Ο Τρεμόντι, ως υπουργός Οικονομικών μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 ήρθε επανειλημμένα σε ευθεία σύγκρουση με τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος ζητούσε να εγκριθούν άμεσα σημαντικές κοινωνικές παροχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ