Βενιζέλος: Απαραίτητες οι μετακινήσεις υπαλλήλων, για να γίνουμε κανονικό κράτος - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Απαραίτητες οι μετακινήσεις υπαλλήλων, για να γίνουμε κανονικό κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι το κόμμα στηρίζει το έργο του υπουργείου γιατί «βασικός στόχος μας είναι να γίνουμε , επιτέλους, μια κανονική χώρα».

« Άρα, το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα κανονικό κράτος, μαζί με μία κανονική κοινωνία, και μία κανονική οικονομία. Το κράτος είναι αυτό που μπορεί να διασφαλίσει και την κοινωνική συνοχή και την εφαρμογή ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Από το κράτος τελικά ζητά ο πολίτης ασφάλεια και προοπτική. Και παρότι βεβαίως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων το κράτος μικραίνει παραγωγικά, μεγαλώνει ρυθμιστικά, μεγαλώνει χρηματοοικονομικά, μέσω του τραπεζικού τομέα, και το κράτος είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στον πολίτη την προοπτική που θέλει τώρα: ασφάλεια και προοπτική» ήταν τα λόγια του κ. Βενιζέλου.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να προχωρήσει η κυβέρνηση στις διαρθρωτικές αλλαγές για να πιάσουν τόπο οι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Τέλος, κάλεσε το υπουργείο να προκηρύξει άμεσα την κάλυψη θέσεων για «να νοιώσουν όλοι όσοι εντάσσονται στην κινητικότητα πως κανείς δεν τους κοροϊδεύει, πως υπάρχουν θέσεις και θα καταλάβουν υφιστάμενες θέσεις που ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου».

Ο Αντώνης Μανιτάκης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την απόφαση του υπουργείου να μετακινηθούν 25.000 υπάλληλοι Δημοσίου μέσω των μέτρων της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι οι μετακινήσεις των πρώτων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσ Φεβρουαρίου, ενώ στο πρώτο εξάμηνο θα έχουν μετακινηθεί συνολικά 12.500 υπάλληλοι, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση να σημειωθούν απολύσεις.

Φωτογραφία-Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ