Για μια θέση στο Final Four - iefimerida.gr

Για μια θέση στο Final Four

f4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόψε το βραδύ δίνεται η συνέχεια της μάχης των ελληνικών ομάδων για την εισόδο στο Final Four της Ευρωλίγκα. Στις 9 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σιένα, 10 παρά τέταρτο ο Παναθηναικος την Μπαρτσελόνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν τη νίκη για να ανακτήσουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας το οποίο έχασαν μετά την απρόσμενη ήττα τους από τους Ιταλούς στο ΣΕΦ στον 2ο αγώνα των πλέι οφ κι ενώ στον 1ο αγώνα είχαν συντρίψει την αντίπαλό τους με 48 πόντους διαφορά.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για δεύτερη φορά επί ιταλικού εδάφους. Στην πρώτη τους συνάντηση το 2007, η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί με ένα καλάθι διαφορά.

Συνολικά, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αγωνιστεί 4 φορές για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την ιταλική ομάδα και ο απολογισμός τους είναι αρνητικός με 3 ήττες και 1 νίκη.

H προϊστορία της Σιένα στους εντός έδρας αγώνες της με ελληνικές ομάδες για την Ευρωλίγκα είναι σε 12 αγώνες, 8 νίκες και 4 ήττες από τις οποίες οι δύο τελευταίες είναι από τον Παναθηναϊκό στη φάση των πλέι οφ της Ευρωλίγκας την περίοδο 2008-2009.

Οι «πράσινοι» έχουν αρνητική προϊστορία με τους Ισπανούς, στους εντός έδρας αγώνες τους, αφού ο απολογισμός τους είναι πέντε ήττες και τρεις νίκες.

Συνολικά οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 21η φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με δώδεκα νίκες έναντι οκτώ των "πρασίνων".

Η προϊστορία των δύο σημερινών αντιπάλων περιλαμβάνει δύο συναντήσεις σε ουδέτερο έδαφος, που είχαν επιτυχές αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα: Μία νίκη στο «μικρό τελικό» της κορυφαίας διοργάνωσης το 1994 στο Τελ Αβίβ και άλλη μία στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όπου οι «πράσινοι» στέφθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ