Roboy - Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ - οικιακός βοηθός [βίντεο] - iefimerida.gr

Roboy - Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ - οικιακός βοηθός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ, με χαρακτηριστικά παιδιού, το οποίο προσωρινά έχει το όνομα Roboy σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τους επόμενους μήνες, επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ζυρίχης σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες και ινστιτούτα.

Ο οικιακός ρομποτικός βοηθός θα έχει ύψος 1,2 μέτρα, θα αποτελείται από σκελετό και συνθετικούς μύες, ενώ σχεδιάζεται να καλυφθεί και με ελαστικό δέρμα.

Ο Roboy θα μπορεί να αναγνωρίζει ανθρώπινα πρόσωπα και θα μπορεί να προσφέρει ο,τι του ζητηθεί, μιας και θα διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του, το ρομπότ Roboy θα μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στις οικιακές εργασίες, και ειδικά τους ηλικιωμένους που δεν έχουν συγγενείς.

Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του είναι το υψηλό κόστος παραγωγής του. Για να κατασκευαστεί το προτότυπο θα απαιτηθεί το ποσό των 500.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν συγκεντρωθεί μόλις τα 297.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ