Αντεπίθεση Κίνας κατά ΗΠΑ μετά τις απειλές για κυβερνοπόλεμο - iefimerida.gr

Αντεπίθεση Κίνας κατά ΗΠΑ μετά τις απειλές για κυβερνοπόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την επίθεση εναντίον τους, Κινέζοι στρατιωτικοί ακαδημαϊκοί, περνούν στην αντεπίθεση. Κατηγορούν τις ΗΠΑ για την έναρξη ενός παγκόσμιου ιντερνετικού πολέμου και για την προσπάθειά τους να ανατρέψουν τα καθεστώτα στις αραβικές και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, με σκληρό ύφος διαμηνύουν στις ΗΠΑ πως δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν παθητική στάση.

Σε άρθρο τους, σε εφημερίδα που ελέγχεται από την κυβέρνηση, οι ακαδημαϊκοί δεν έκαναν αναφορά στο θέμα με την επίθεση κατά της Google που αποδίδεται από κάποιους στην κινέζικη κυβέρνηση, έγραψαν όμως πως υπάρχουν πρόσφατες επιθέσεις οι οποίες καθοδηγούνται από την Αμερικανική κυβέρνηση και στόχος τους είναι οι ανατροπή των κυβερνήσεων του Αραβικού κόσμου.

«Τον τελευταίο καιρό ένας ιντερνετικός τυφώνας έχει σαρώσει όλο τον κόσμο με πολύ μεγάλες συνέπειες. Πίσω από όλα αυτά τα ψέματα κρύβεται η Αμερική.» « Αντιμέτωποι με αυτή την προετοιμασία ενός κυβερνοπολέμου κάθε έθνος και στρατός δεν πρέπει να είναι παθητικός αλλά να προετοιμάζεται να πολεμήσει»

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως «ο διαδικτυακός πόλεμος είναι προιόν της εποχής της πληροφορίας και πως τα αποτελέσματά του μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικά απειλώντας την εθνική ασφάλεια και την ίδια την υπόσταση του κράτους.» «Η Κίνα πρέπει να εκφράσει στην υφήλιο την ανάγκη να διατηρήσει τα «ιντερνετικά της σύνορα» και του κρατικού χαρακτήρα του ίντερνετ.»

Η Κίνα ήδη χρησιμοποιεί εξελιγμένα φίλτρα για να μπλοκάρει ιντερνετικό περιεχόμενο και πληθώρα ξένων σάιτ. Η αστυνομία προσπαθεί να ελέγχει το παγκόσμιο δίκτυο για να μπορεί να λογοκρίνει ότι θεωρεί ακατάλληλο.

Μεγάλος αριθμός κυβερνήσεων έχει κατηγορήσει την Κίνα ότι κατευθύνει επιθέσεις εναντίον τους με το Πεκίνο να αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google ΗΠΑ Kίνα χάκερς κυβερνοπόλεμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ