Το 2012 μέσα από φωτογραφίες - Τα σημαντικότερα γεγονότα κάθε μήνα [εικόνες]

Η προηγούμενη χρονιά ήταν πλούσια σε σημαντικά γεγονότα αλλά και εντυπωσιακά φωτογραφικά στιγμιότυπα. Μετά από διαγωνισμό επιλέχθηκαν οι καλύτερες φωτογραφίες κάθε μήνα του 2012 συνθέτοντας ένα «παζλ αναμνήσεων» από εικόνες και γεγονότα.

Το National Geographic διάλεξε τις δώδεκα σημαντικότερες φωτογραφίες της χρονιάς που μας πέρασε, κατατάσσοντάς τες ανά μήνα και δημιουργώντας ένα πρωτότυπο «ημερολόγιο αναμνήσεων» της χρονιάς που πέρασε.

Ιανουάριος
Σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο πριν, σε παμπ του Λος Άντζελες, οι θαμώνες καλωσορίζουν το 2012

Φεβρουάριος
Μία νεαρή μουσουλμάνα έχει ξαπλώσει στο πάτωμα του ναού Μπλου Μοσκ στην Κωνσταντινούπολη και κοιτάζει τα φαναράκια που κρέμονται σαν αστέρια από το ταβάνι

Μάρτιος
Προσπάθεια καθαρισμού και ανασύστασης σπιτιού χτυπημένου από ισχυρή καταιγίδα στο Χάρισον του Τενεσί στις 3 Μαρτίου.

Απρίλιος
Color Run στην Καλιφόρνια στις 22 Απριλίου 2012. Σε κάθε χιλιόμετρο, οι διαγωνιζόμενοι αυτού του παράξενου μαραθώνιου σταματούν και σκορπίζουν χρώμα στον αέρα δημιουργώντας μία εικόνα σαν έργο του Πολοκ

Μάιος
Φωτογραφία από μικροσκόπιο, δείχνει την διαδικασία αναπαραγωγής του οφιοειδούς φυκιού spirogyra algae

Ιούνιος
Διασώστες κόβουν τις ατσάλινες μπάρες που είχαν καρφωθεί στο κεφάλι ενός Κινέζου εργάτη στις 12 Ιουνίου. Ο Ζενγκ δούλευε σε εργοστάσιο στο Νίγκντε όταν μία δυσλειτουργία έκανε το μηχάνημα να εκτοξεύει σιδερένιες μπάρες οι οποίες καρφώθηκαν στο σώμα του άτυχου εργάτη. Μετά από πέντε ώρες χειρουργείου ο Ζενγκ ήταν σε θέση να νοσηλευτεί κανονικά.

Ιούλιος
Εργάτες στήνουν το «Sacrilege» μία φουσκωτή απομίμηση του Stonehenge, στις 21 Ιουλίου στο Λονδίνο, ως κομμάτι της τελετής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αύγουστος
Σπίτι έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για Σύριους αντάρτες οι οποίοι πυροβολούν από τα παράθυρα στις 14 Αυγούστου.

Σεπτέμβριος
Μία χορεύτρια περιμένει να ανέβει στη σκηνή του New Afrika Shrine στο Λάγος της Νιγηρίας, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο περφόρμερ Φεμι Κουτι, γιος του μουσικού Φέλα Κουτι κάνει εκεί το σόου του κάθε βδομάδα.

Οκτώβριος
Νεογέννητοι γυρίνοι κολυμπούν μέσα από μια ζούγκλα θαλάσσιων κρίνων στις 10 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος
Αεροσυνοδοί αγκαλιάζονται από το κρύο στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, καθώς οι εκπρόσωποι φτάνουν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού για τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στις 14 Νοεμβρίου.

Δεκέμβριος
ένα ξερό δέντρο απλώνει τα κλαδιά του ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα στη ζούγκλα της Ονδούρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ