Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Κουρή για το χρέος των 9 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Τέσσερα χρόνια με αναστολή στον Ανδρέα Κουρή για το χρέος των 9 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Ανδρέα Κουρή, γιο του Γιώργου Κουρή για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 9,1 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Κουρής κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά, ωστόσο του δόθηκε τριετής αναστολή με αποτέλεσμα παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος.

Απολογούμενος ο επιχειρηματίας αρνήθηκε την κατηγορία και τόνισε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη για τις οφειλές του σταθμού καθώς ήταν αντιπρόεδρος αλλά όχι εκτελεστικό μέλος της διοίκησης.

Αντίθετη κρίση για τον κατηγορούμενο εξέφρασε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας Eδρας ο οποίος ζήτησε την ενοχή του Ανδρέα Κουρή επισημαίνοντας ότι δεν νοείται αντιπρόεδρος εταιρίας χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ανδρέα Κουρή τόνισαν στις αγορεύσεις τους ότι δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους του, δηλαδή γνώση του για την οφειλή και κακόβουλη μη απόδοση της, επικαλέστηκαν το σχετικό ΦΕΚ για την ίδρυση της εταιρίας σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες ο αντιπρόεδρος της και τόνισαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταδίκη αντιπροέδρου εταιρίας για μη καταβολή εισφορών.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου που αιτήθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου και ζήτησε να γίνει δεκτό ο Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρής συνελήφθη την Πέμπη για το χρέος των 9,1 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ, που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. To απόγευμα του ασκήθηκε ποινική δίωξη και πέρασε τη νύχτα του στη ΓΑΔΑ εως ότου οδηγηθεί την Παρασκευή στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ