ΕΣΕΕ: Ψευδεπίγραφο και αναποτελεσματικό το μέτρο των αποδείξεων - iefimerida.gr

ΕΣΕΕ: Ψευδεπίγραφο και αναποτελεσματικό το μέτρο των αποδείξεων

ΕΣΕΕ: Ψευδεπίγραφο και αναποτελεσματικό το μέτρο των αποδείξεων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών για την έκπτωση των αποδείξεων.

Η ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει το μέτρο «Ψευδεπίγραφο και αναποτελεσματικό» και διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί επιλεκτικά μόνο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «αγγίζει τα όρια του παραλογισμού να στερούνται την έκπτωση οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 42.000 €, δηλαδή οι μόνοι που μπορούν, βάσει του εισοδήματός τους να αγοράσουν κάτι και να τονώσουν την καταναλωτική δαπάνη. Στην ουσία, το μέτρο είναι «ψευδεπίγραφο» γιατί οι δικαιούχοι των αποδείξεων δεν μπορούν βάσει εισοδήματος να αγοράσουν και όσοι μπορούν ακόμα να καταναλώσουν εξαιρούνται».

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι έχει προτείνει να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των φορολογουμένων κατά ένα ποσοστό από το εισόδημά τους και το υπόλοιπο διαθέσιμο εισόδημα να φορολογείται με βάση την φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων.

«Η αφομοίωση ενός τέτοιου συστήματος όπου οι αποδείξεις θα είναι οι κύριες φοροαπαλλαγές μας θα βελτίωνε τη φορολογική συνείδηση των υπόχρεων καθώς όλοι θα είχαν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο θα είχε μεγάλη αποτελεσματικότητα εάν εφαρμοζόταν στον κλάδο του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, προκειμένου όλοι να εκδίδουν τιμολόγια και αποδείξεις στα καταστήματα λιανικής, με αποτέλεσμα τη μείωση της φοροδιαφυγής και την προστασία της αγοράς και των καταναλωτών από το παρεμπόριο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ