«O Nτεπαρντιέ μιλάει για δημοκρατία στη Ρωσία, τόχει χάσει» λένε Ρώσοι διανοούμενοι - iefimerida.gr

«O Nτεπαρντιέ μιλάει για δημοκρατία στη Ρωσία, τόχει χάσει» λένε Ρώσοι διανοούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια επιστολή του γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ με την οποία ευχαριστούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για το ρωσικό διαβατήριο που του παραχώρησε και επαινούσε την ρωσική...δημοκρατία έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας και στους κύκλους των αντικαθεστωτικών.

«Ζεράρ, έλα στις 31 Ιανουαρίου στην Πλατεία Τριουμφάλνια στη Μόσχα με το νέο σου διαβατήριο στην τσέπη. Κάθε 31 του μηνός, σε αυτή την πλατεία οι ρώσοι πολίτες απαιτούν το δικαίωμα να συγκεντρώνονται ειρηνικά, όπως προβλέπει το άρθρο 31 του Συντάγματος. Σε περιμένουμε Ζεράρ!» έγραψε ο διάσημος ρώσος συγγραφέας Εντουαρντ Λιμόνοφ, αντίπαλος του καθεστώτος Πούτιν.

«Να μια ευκαιρία για σένα να το παίξεις προστάτης των ελευθεριών στη Ρωσία» πρόσθεσε ο Λιμόνοφ στο σάις Live Journal, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της ρωσικής αστυνομίας.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την πλευρά του έστειλε ανοιχτή επιστολή για να ευχαριστήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αποκάλυψε η ρωσική τηλεόραση Pervyi kanal. «...Μίλησα και με τον πρόεδρό μου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος ξέρει ότι αγαπώ ιδιαίτερα τον πρόεδρό σας Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι είναι αμοιβαίο. Του είπα ότι η Ρωσία είναι μια μεγάλη δημοκρατία» έγραψε στην επιστολή του ο Ντεπαρντιέ.

«Τόχει χάσει»

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ τη φράση «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δημοκρατία» δήλωσε στο ραδιόφωνο ο αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Ματβέι Γκαναπόφσκι. «Θαυμάζει τη δημοκρατία μας, τόχει χάσει» πρόσθεσε.

«Παράτησε τη χώρα του για να γλωτώσει τη φορολογία, αυτό είναι τυπικά ρωσικό-Είναι δικός μας!» γράφει ειρωνικά το LiveJournal.

Από την πλευρά του ο γάλλος φιλόσοφος Αντρέ Γλίκσμαν δήλωσε ότι «ντρέπεται» για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μιλώντας στη βερολινέζικη εφημερίδα Tagesspiegel. «Ντρέπομαι να τον ακούω να δηλώνει ότι είναι φίλος με τον ρώσο πρόεδρο καθώς και με τον Ράμζαν Καντίροφ, τον φιλορώσο πρόεδρο της Τσετσενίας» δήλωσε ο φιλόσοφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ