To πέτρινο δάσος στη Μαδαγασκάρη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

To πέτρινο δάσος στη Μαδαγασκάρη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς [εικόνες]

To πέτρινο δάσος στη Μαδαγασκάρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Grand Tsingy είναι ίσως το πιο αφιλόξενο δάσος του κόσμου. Γνωστό και ως «το πέτρινο δάσος», βρίσκεται στη δυτική Μαδαγασκάρη και αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό θαύμα της φύσης, ενώ το 1990 η Unesco το ανακήρυξε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Πρόκειται για μία έκταση 752 χιλιομέτρων, καλυμμένη ολόκληρη με κάθετους απότομους βράχους από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης του εδάφους από τις συχνές τροπικές βροχές.

Η περιοχή είναι το Εθνικό Πάρκο της Μπερναράχα, ωστόσο οι ντόπιοι το ονομάζουν Tsingy, λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εκεί που δε μπορεί να περπατήσει κανείς»

Μπορεί το συγκεκριμένο Εθνικό πάρκο να μην ενδείκνυται για περιπάτους στη φύση, όμως για τα ζώα φαίνεται ιδανικό κρησφύγετο, αφού φιλοξενεί ανάμεσα στα βράχια του πολλά σπάνια είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων έντεκα διαφορετικών ειδών λεμούριων, τουλάχιστον 100 είδη πτηνών και 45 διαφορετικά ερπετά.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το εντυπωσιακό «πέτρινο δάσος»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ