Η πλειοψηφία των ηγετών του κόσμου «βρίσκεται» στο Twitter - iefimerida.gr

Η πλειοψηφία των ηγετών του κόσμου «βρίσκεται» στο Twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλο και περισσότεροι ηγέτες κρατών του κόσμου εισέρχονται στο Twitter, δημιουργώντας είτε προσωπικό είτε επίσημο λογαριασμό. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με την εταιρεία Digital Daya, φτάνει τους 123 από τους συνολικά 164 επικεφαλής κρατών παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει η εταιρεία μελετών, η χρήση του κοινωνικού δικτύου αυξήθηκε κατά 93% από το 2010, ενώ είναι σχεδόν «σίγουρο» πως τον επόμενο καιρό θα υποκύψουν και οι τελευταίοι.

«Καθώς η κοινωνική δικτύωση γνωρίζει τεράστια απήχηση σε κάθε κοινωνία, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν αλλάξει διά παντός οι τρόποι επικοινωνίας με τους πολίτες που τους εξέλεξαν», υποστηρίζει το ανώτερο στέλεχος της Digital Daya Omar Hijazi.

Στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους προέδρους και πρωθυπουργούς βρίσκεται όπως είναι φυσικό ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με περισσότερους από 25 εκατομμύρια followers, ακολουθεί ο Ούγκο Τσάβες με περίπου 4 εκατομμύρια, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι μόλις 51.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ