Η Ταϊλάνδη απαγορεύει τα τατουάζ του Βούδα στους τουρίστες - iefimerida.gr

Η Ταϊλάνδη απαγορεύει τα τατουάζ του Βούδα στους τουρίστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Ο Βούδας είναι ιερός, οι τουρίστες όμως τον βλέπουν σαν μόδα", λέει ο Ταϊλανδός υπουργός Πολιτισμού ο οποίος ψάχνει τρόπους για να απαγορεύσει τα "ιερά" τατουάζ του Βούδα στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη θα πρέπει να αποτρέπονται από το να κάνουν αυτά τα επιπόλαια τατουάζ που δεν σέβονται τη θρησκεία δήλωσε ο Υπουργός ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες της Ταϊλάνδης παραπονιούνται πως τα στούντιο τατουάζ χρησιμοποιύν "ιερές" εικόνες για να γίνουν κάποια από τα τατουάζ κάτι που αποτελεί προσβολή. Οι τουρίστες δεν αντιλαμβάνονται πως τα τατουάζ μπορεί να προσβάλλουν τους Ταϊλανδούς και τη θρησκεία και πρέπει να βρεθούν τρόποι να σταματήσει αυτη τη μόδα.

Ο Βουδισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία της Ταϊλάνδης και οι εικόνες και τα αγάλματα του Βούδα θεωρούνται ιερά. Ο Υπουργός δήλωσε πως ψάχνει τρόπους να συννενοηθεί με τα στούντιος προκειμένου να σταματήσουν τα βέβηλα τατουάζ, προτείνοντας παράλληλα ομάδες οι οποίες θα εποπτεύουν ενώ ετοιμάζει και νομοσχέδιο με το οποίο τα τατουάζ που απεικονίζουν το Βούδα θα απαγορευθούν δια νόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊλάνδη τατουάζ Βούδας βουδισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ