Απίστευτο βίντεο - Η δημιουργία και το σαρωτικό πέρασμα μιας χιονοστιβάδας

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν δύο σκιέρ όταν παρασύρθηκαν από μια τεράστια χιονοστιβάδα περιγράφουν σε συνέντευξή τους στους New York Times.

«Είδα τη χιονοστιβάδα να έρχεται μέσα από τα δένδρα και δεν το πίστευα» είπε ξεκινώντας την περιγραφή του ο σκιέρ και συνέχισε: «Ηταν σαν να περνά τρένο από πάνω μου».

«Χιονοστιβάδα» ήταν το μόνο που πρόλαβε να πει σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει την φίλη του, λίγο πριν η το «κύμα» του χιονιού τον παρασύρει όπως η... παλίρροια.

«Δεν είχα τη δυνατότητα να ελέγξω τι συμβαίνει. Η χιονοστιβάδα με πέταγε ψηλά ξανά και ξανά. Ηταν σαν να είσαι μέσα σε ένα πλυντήριο ρούχων. Δεν ήξερα πότε με πετούσε πάνω, πότε με πετούσε κάτω. Δεν μπορούσα να δω τίποτα». Ετσι περιέγραψε την εμπειρία της η σκιέρ, από τη δική της πλευρά.

Η χιονοστιβάδα όταν ξεκίνησε είχε όγκο 6.000 κυβικών μέτρων και στην κατάληξή της 7.000 κυβικά μέτρα. Το βάρος της υπολογίζεται στα 11 εκατ. πάουντ.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το ποσοστό επιβίωσης για κάποιον που έχει θαφτεί πλήρως κάτω από μια χιονοστιβάδα μειώνεται στο 40% μετά από 15 λεπτά και στο 25% μετά από 30 λεπτά. Περίπου το 75% των θυμάτων των χιονοστιβάδων πεθαίνουν από ασφυξία, ενώ το 25% των θανάτων οφείλεται σε τραυματισμούς.

Δείτε το βίντεο προσομοίωσης πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ