Γιατί αν σου πετύχουν τα ζώδια… τύφλα να 'χει η Κυριακή - iefimerida.gr

Γιατί αν σου πετύχουν τα ζώδια… τύφλα να 'χει η Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δες τι λένε τα ζώδια για το Σ/Κ που έρχεται, για να ξέρεις τι θα σου συμβεί όσο οι άλλοι είναι ακόμα ανυποψίαστοι.


Κριός

Xρειάζεσαι μια ανανεωμένη αγάπη. Λίγη ερωτική φόρτιση. Κάτι να ταράξει τα νερά της καθημερινότητας, γιατί ώρες αισθάνεσαι ότι έχεις κολλήσει με το δωδεκάποντο στο χαντάκι της συνήθειας και η μέρα σου θυμίζει τη μέρα της Μαρμότας. Όλα ξεκινούν από τη διάθεσή σου, λες και δεν το ξέρεις. Με την Αφροδίτη να σου κάνει ακόμα σημαντικές πλάτες, πρέπει να βγεις να γνωρίσεις κόσμο και να αφήσεις το χέρι της παλιάς αγάπης με τα σάπια δόντια. Αφού σε έχει κουράσει, γιατί δεν το βλέπεις;

Ταύρος

«Είμαστε αλάθητοι στην επιλογή του εραστή μας, ιδιαίτερα όταν αξιώνουμε το λάθος πρόσωπο. Υπάρχει ένα ένστικτό μαγνήτης ή αερικό που γυρεύει το αταίριαστο». Αυτά ισχυρίζεται ο Χανίφ Κιουρέισι και μόνο δίκιο έχει ο συγγραφέας και μάλλον όταν έγραφε το παραπάνω κάποιον Ταύρο είχε στο μυαλό του. Με τόσο πλανητικό τουρλουμπούκι στο ζώδιό σου, αλλά και με τον Δια να είναι έξω από την πόρτα σου, έτοιμος να σου χτυπήσει στις 5/6, δεν είναι κρίμα να κάνεις αυτοκτονικές βουτιές στο παρελθόν; Αφού τα έχουμε πει αυτά, το μέλλον θα έρθει από το μέλλον και όχι από το πολυφορεμένο χθες. Σταμάτα να έχεις συνέχεια αυτό το ακαθόριστο αίσθημα δυσαρέσκειας. Νισάφι.

Δίδυμος

Ναι, κάποιες στιγμές θυμίζεις εκείνον τον Εβραίο που κίνησε να πάει στο παζάρι και ήταν ημέρα Σάββατο. Καιρό τώρα γυρόφερνες στο μυαλό σου να κάνεις το βήμα και την ώρα που είναι να το κάνεις είναι η λάθος ώρα. Όχι, δεν σου φταίει η μέρα που ‘ναι λάθος, φταίει η τεράστια αναβλητικότητά σου και ότι μασάς τις λέξεις στο τέλος και δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι καθαρά τι θέλεις να πεις. Φταίει που ενώ έχεις ένα συναισθηματικό, ας πούμε, πλάνο, παρασύρεσαι πάλι από εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που θέλει τα φαντεζί και στο τέλος μένεις μπουκάλα. Επωφελήσου αυτό το Σ/Κ για να συμμαζέψεις το αμάζευτο της ζωής σου. Επειδή έχεις πάλι το επικοινωνιακό (κληρονομικό) χάρισμα, θα τα φέρεις από εδώ, θα τα φέρεις από εκεί, και κάπως θα τα καταφέρεις πάλι (είσαι εσύ μια σουπιά).

Καρκίνος

Μερικές φορές (δηλαδή τις περισσότερες) οι ευαισθησίες σου αγγίζουν τον θεό και θυμίζεις ορχιδέα που την έβγαλαν άρον άρον από το θερμοκήπιο. Ήσουν που ήσουν υπερσυναισθηματική/ός, ήρθαν και κάτι «χαστουκάκια» και σε αποτελείωσαν γλυκά. Τώρα οι ανασφάλειες είναι κάτι ογκώδεις κύριες που σου κλείνουν το δρόμο και εσύ, αντί να βρεις μια εναλλακτική διαδρομή, εγκλωβίζεσαι στα ίδια και τα ίδια. Πριν σε πουν γραφικό, οφείλεις να μετακινηθείς και να πας ένα βήμα παραπέρα, κι αν χρειαστεί και δύο και τρία. Γενικά, ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να «μετακινηθείς» και να αφήσεις το παρελθόν στην ησυχία του. Με το να το σκαλίζεις δεν βγάζεις τίποτα.

Λέων

Αν ήσουν αετός, σίγουρα τώρα θα είχες μείνει χωρίς φτερά. Όμως είσαι Λιοντάρι, που σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις να βρεις τώρα αμέσως την περηφάνια σου, να σηκωθείς από τα χαλάσματα και να δείξεις σε όλους ότι αντέχεις και τις μικρές και τις μεγάλες μπόρες. Οκ, έχεις μεγάλα εμπόδια, αλλά αν δεις τα εμπόδια αυτά σαν προκλήσεις, το παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό. Είναι θέμα οπτικής. Τώρα είναι η στιγμή να δείξεις ότι είσαι και καλός παίκτης. Ποιο είναι λοιπόν το μάθημά σου για αυτή την εμπειρία που βιώνεις; Βρες τις φανερές αλλά και τις κρυφές αιτίες. Μάθε από τις πόρτες που κλείνουν, μπες σ’ αυτές που είναι ανοιχτές. Σε κάθε περίπτωση, άφησε τον ήλιο να στεγνώσει την καρδιά και τα μουσκεμένα σου συναισθήματα (και μαλλιά). Κοινώς: Πάρε τα πάνω σου.

Παρθένος

Σεξ και χρήμα. Να τι σκέφτεσαι αυτό το διάστημα. Τα μάτια σου βλέπουν ευρώ και τρόπους να κερδίσεις περισσότερα. Οκ, καλή και η δημιουργική δουλειά και οι ιδέες και όλο αυτό το πακέτο, όμως αυτό που τώρα σε καίει και σε τρώει είναι πώς να κάνεις τα χρήματά σου να αβγατίσουν. Ο Βούδας έλεγε «μην περιμένεις τίποτα για να έρθουν όλα» και εννοούσε ότι όσο λιγότερη εμμονή έχουμε με κάτι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να συμβεί. Γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις στις δημιουργικές ιδέες και στη σκληρή εργασία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις το χρήμα να ανθίσει. Όσο για τον έρωτα, και εκεί έχεις βγάλει μια νεύρωση. Εντάξει, μπορεί ο Παζολίνι να έλεγε ότι η υπερβολή φωτίζει την αλήθεια, μα εσύ το παράκανες.

Ζυγός

Ενώ το πας καλά, σου βγαίνει στο τέλος μια τεμπελιά και πάρ’ τη κάτω την καρδάρα με το γάλα. Εντάξει, αλλά μην περιμένεις μετά η πασιέντζα να βγει με τον τρόπο που θέλεις. Το σύμπαν σου δίνει ευκαιρίες και οφείλεις να τις ακολουθήσεις. Στα ζητήματα καρδιάς οφείλεις να είσαι έντιμος με τα συναισθήματά σου. Μην κάνεις αυτό που νομίζεις ότι θέλουν οι άλλοι, κάνε αυτό που νιώθεις εσύ και υποστήριξε κάθε σου επιλογή με το εκατό τοις εκατό σου. Δηλαδή, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να είσαι συνεπής με τις αποφάσεις και τις υποσχέσεις που έδωσες κυρίως στον εαυτό σου.

Σκορπιός

Εντάξει, το τρελό φορτηγό του ερωτισμού σου δεν σταμάτησε την τρελή του διαδρομή. Ξέρεις όμως καλά ότι αυτό το τρελό φορτηγό είναι οι νευρώσεις σου και αυτές είναι που έσπασαν τα φρένα σου. Οπότε, κοίταξε όπως μπορείς να ανακτήσεις έναν έλεγχο, τουλάχιστον στις παρορμήσεις σου. Σου έχει βγει ένας ερωτικός εαυτός πολύ έξαλλος, πολύ μεραβιλιόζος, και το πλανητικό τουρλουμπούκι στον Ταύρο σε έχει επηρεάσει για τα καλά. Οκ, συνδέσου με τον ερωτικό σου εαυτό, αλλά να ξέρεις ότι όταν το μάτι σου γυαλίζει είναι ικανός και για τα μικρά και για τα μεγάλα.

Τοξότης

Τι να λέμε τώρα. Το ξέρεις ότι κάνεις στραβοπατήματα. Το θέμα όμως είναι αφενός ότι δεν το παραδέχεσαι αφετέρου, ότι δεν κάνεις και τίποτα για να τα διορθώσεις. Ενώ τουλάχιστον θεωρητικά δεν σε νοιάζει να εκτεθείς στον έρωτα, από την άλλη θέλεις όλα να τα κάνεις από τον καναπέ και με τηλεχειριστήριο, αφού το face to face όχι μόνο σε τρομάζει αλλά σου φέρνει κάτι... σου φέρνει ψυχικό ίλιγγο. En general, αυτό το διάστημα και ειδικά αυτό το Σ/Κ ζεις στον κόσμο τον δικό σου, που μόνο εσύ καταλαβαίνεις, μόνο εσύ τον ορίζεις και ακόμα και ένας άλλος Τοξότης μπορεί να έχει κενά, αφού έχεις οικειοποιηθεί κάτι καινούργιες νευρώσεις που τις φοράς πάνω στις παλιές. Τι να πεις κανείς, τουλάχιστον στον πλανήτη που έχεις μετακομίσει νομίζεις ότι όλα είναι καλά. Οκ, αρκεί να μη σε ξυπνήσει κανείς από τον βαθύ σου ύπνο.

Αιγόκερως

Ευτυχώς χαλάρωσες και έτσι όπως χαλαρώνεις τα πράγματα παίρνουν για σένα ένα πιο βολικό σχήμα και η ζωή σου σταδιακά αλλάζει. Εντάξει, δεν γυρίζει και 180 μοίρες, αλλά αν το σκεφτείς, πολλά από τα σταματημένα σου πήραν μπροστά. Είσαι πλέον σε πιο ευνοϊκή θέση και έχεις και μια «αισθηματική» θέαση των πραγμάτων, δηλαδή έχεις πάλι την εποπτεία των αισθημάτων σου. Έτσι πλέον μπορείς να ορίσεις με έναν δικό σου τρόπο το παιχνίδι (προς θεού, χωρίς ψυχαναγκασμό), δηλαδή μπορεί απλά να έχεις έτσι ένα πρώτο πλάνο στο μυαλό σου, αλλά να ‘ναι χαλαρό ώστε να επιτρέψεις στη ζωή, αν χρειαστεί, να σε πάρει από το χέρι και να σε πάει σε μέρος πιο ασφαλές και απάνεμο. Με μια λέξη: Αφέσου.

Υδροχόος

«Ο συνδυασμός της ματαιοδοξίας με την ασυνείδητη αφέλεια συνήθως γοήτευε» σ’ ακούμε να λες. Βλέπεις όμως πλέον με απογοήτευση ότι τα παλιά σου κόλπα δεν έχουν πια την ίδια ισχύ και λες «κότα μου, παλιά μου κότα, που ‘ν’ τα αβγά που ‘κανες πρώτα». Ναι, έχεις κάπως χάσει και τα αβγά και τα πασχαλιά σου, και ήρθε ο καιρός να σταματήσεις να παίζεις την παλιά κασέτα και να έχεις την απαίτηση οι άλλοι να ενθουσιάζονται σαν να την ακούνε για πρώτη φορά. Πρέπει να βάλεις και πάλι το καλό σου μυαλό σε εφαρμογή και να αυτοσχεδιάσεις από το μηδέν. Η τύχη είναι με το μέρος σου. Εσύ την κλωτσάς. Αυτό το Σ/Κ πρέπει να βρεις τον τρόπο να φέρεις πίσω τον καλό Υδροχόο που κρύβεις μέσα σου. Οι δυο σας μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Ιχθύες

Συνέχεια ρωτάς τον εαυτό σου: Και τώρα μ’ αρέσει αυτό που ζω; Σταμάτα τις ερωτήσεις και ζήσε, και μη λογοκρίνεις την κάθε κίνησή σου. Άφησε το μυαλό και τον κορμό σου ελεύθερα να αποφασίσουν τι θέλουν αυτά να κάνουν και σταμάτα να τα εξουσιάζεις μέσα σε ψυχαναγκαστικά τριπάκια. Άφησε και τον ερωτισμό σου αδέσποτο να πάει όπου θέλει. Αρκετά τον έχεις καταπιέσει και αυτόν. Γενικά, αφέσου ελεύθερος αυτό το Σ/Κ. Αυτό το γλυκό καλοκαίρι που ξεκινά όλα είναι πιθανά και όλα είναι βολικά, και το μόνο σου εμπόδιο είναι καθαρά τα αυτογκόλ που εσύ συνηθίζεις να βάζεις (πάντα μέσα στο δικό σου τέρμα-τέλμα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ