Πλεόνασμα 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πρωτογενές ισοζύγιο - iefimerida.gr

Πλεόνασμα 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πρωτογενές ισοζύγιο

Πλεόνασμα 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλεόνασμα στο πρωτογενές ισοζύγιο παρουσίασαν τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το ενδεκάμηνο του 2012. Συγκεκριμένα το πλεόνασμα ήταν της τάξεως των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι του ελλείμματος 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αποτέλεσμα του ενδεκάμηνου παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το δεκάμηνο του 2012, με τις ληξιπρόθεσμες, μάλιστα, υποχρεώσεις να έχουν μειωθεί κατά 119 εκατομμύρια ευρώ τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2012 επιβεβαιώνουν την ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού. Αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, ενώ διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με στόχο η χώρα να μεταπηδήσει από τον κύκλο των ελλειμμάτων στο κύκλο της βιώσιμης ανάπτυξης, με στέρεες βάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ