Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος στην πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο θα συμπεριλάβει στην δική του πρότασή ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε σήμερα η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδίδονται ευθύνες ακόμα και στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάννη Στουρνάρα.«Θα συμπεριλάβουμε όλους όσους είναι δεδομένο και έχει προκύψει από τα στοιχεία ότι έχουν εμπλοκή στο υπ' αριθμόν ένα αδίκημα, δηλαδή την υπεξαγωγή εγγράφου, τη μη πρωτοκόλλησή του και την μη μεταβίβασή του στις αρμόδιες υπηρεσίες» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή της κυρίας Τσαπανίδου αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, ακόμα και ο κ.Στουρνάρας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε δε τη θέση του κόμματος της ότι η πρόταση που κατέθεσαν τη Δευτέρα οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι «απόπειρα συγκάλυψης και υπόθαλψης άλλων υπαιτίων»

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες που θέλουν την Κουμουνδούρου να Σε ανακοίνωσή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται και τα ονόματα του κ. Παπανδρέου όπως επίσης και του κ.Στουρνάρα. βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

«Ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.Για τον ρόλο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουράρα στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες».

«Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζοντας «διαρροές- κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι «πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν».

«Τους λέμε, για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί, που εξέθρεψαν τη διαφθορά, δεν μπορούν να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει σήμερα στις 5 το απόγευμα για το τελικό κείμενο της πρότασης του κόμματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σκουρλέτης: «Στο κάδρο και ο Παπανδρέου»

Σε συνέντευξη του που έδωσε σήμερα στον ALPHA 9.89, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι γνώριζε για τη Λίστα Λαγκάρντ και το περιεχόμενο της και σκοπίμως το απέκρυψε, ενώ ήταν ευκαιρία να αποδοθεί φορολογική δικαιοσύνη δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν γνώριζε ως πρωθυπουργός για τη λίστα και το περιεχόμενό της. Μου είναι αδιανόητο», ενώ στη συνέχεια επισήμανε πως «Είναι στο κάδρο και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου».

Ο κ. Σκουρλέτης, δεν απέκλεισε το ενδεχομένου να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί, στη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ