Ξεχειλίζει η οργή για τους βιασμούς στην Ινδία-Βόμβα σε σπίτι υπόπτου - iefimerida.gr

Ξεχειλίζει η οργή για τους βιασμούς στην Ινδία-Βόμβα σε σπίτι υπόπτου

Ξεχειλίζει η οργή για τους βιασμούς στην Ινδία-Βόμβα σε σπίτι υπόπτου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε στο Νέο Δελχί έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος επεχείρησε να τοποθετήσει μία βόμβα κοντά στην κατοικία ενός από τους φερόμενους ως δράστες του ομαδικού βιασμού μίας φοιτήτριας στην πρωτεύουσα, πράξη που είχε ξεσηκώσει παγκόσμια κατακραυγή.

Σύμφωνα με τις αρχές η βόμβα ήταν κακής ποιότητας και κατασκευής με γόμωση από εκρηκτικά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πυροτεχνήματα, ενώ ο δράστης προσπάθησε να την κρύψει κοντά στην κατοικία ενός εκ των υπόπτων.

Ολα αυτά συμβαίνουν καθώς η οργή κατά του σεξισμού, του μισογυνισμού και σχετικών εγκλημάτων κορυφώνεται σε μια κοινωνία που μέχρι πρότινος παρέμενε σιωπηλή.

Τα συνεχόμενα περιστατικά ομαδικών βιασμών και ο θάνατος μιας κοπέλας και η αυτοκτονία μιας άλλη ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι σε μια πολύ συντηρητική και αυστηρά διαχωρισμένη κοινωνία.

Εν τω μεταξύ ο πολύ διάσημος στην Ινδία ράπερ Γιο Γιο Χάνεϊ Σίνγκ αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Νέο Δελχί, καθώς αρκετά από τα τραγούδια του θεωρούνται σεξιστικά και κατά των γυναικών.

Χαρακτηριστικά ένα από τα τραγούδια του φέρει τον τίτλο «Πόρνη» και αναφέρεται στη βίαιη σεξουαλική σχέση που υποτίθεται ότι είχε με μία γυναίκα, που πρώτα την ανάγκασε «να χορέψει γυμνή». «Θα κλάψεις, θα τρέξεις, μα πού θα πάς...θα σου την πάρω τη ζωή», αναφέρεται στους στίχους του.

Ογκώδεις διαδηλώσεις διοργανώθηκαν όχι μόνον στην Ινδία, αλλά και στο Χονγκ Κόνγκ, το Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν, στο Λονδίνο και στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ