Σαμαράς: Το 2013 η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα με το μέλλον - iefimerida.gr

Σαμαράς: Το 2013 η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα με το μέλλον

Σαμαράς: Κλείσαμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν-Το 2013 θα κερδίσουμε το στοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το 2013 θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα με το μέλλον και θα φανεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας διατύπωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Tο 2012 η Ελλάδα «διέψευσε τις Κασσάνδρες» και όσους «μας είχαν ξεγραμμένους», είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι το 2013 «θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον, το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας».

Ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έκανε ειδική μνεία στην αποκατάσταση των αδικιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή».

Εθεσε ως στόχο της επόμενης χρονιάς να πάρει εμπρός η οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο 2012 ανέφερε πως μέσα στο χρόνο που φθάνει στο τέλος του η κυβέρνηση έκανε τα περισσότερα από αυτά που είχε δεσμευτεί τονίζοντας ότι σταματά το φαγοπότι στο Δημόσιο, παίρνει τέλος η ατιμωρισία και ξεκινά η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Οπώς τόνισε, οι κινήσεις αυτές εκτός από χρήματα στο δημόσιο ταμείο για ανακούφιση του χρέους, θα φέρουν και επενδύσεις, Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, έθεσε ως μεγάλο στοίχημα από εδώ και στο εξής τις παραγωγικές επενδύσεις, λέγοντας πως «θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Έλληνες επιχειρηματίες. Για να επιστρέψει η ευημερία στον τόπο. Και για να βγούμε, μια για πάντα, από την ανάγκη δανεικών. Και από τους περιορισμούς των μνημονίων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στις μεταρρύθμισες, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα «τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια». Πρόσθεσε ότι είμαστε μόνο στην αρχή και ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, επισημαίνοντας ότι «όλοι βλέπουν πια τη διαφορά και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».

Κλείνοντας ευχήθηκε για τον καινούριο χρόνο ενότητα για την οποία είπε ότι είναι η πιο δύσκολη, αλλά και πιο αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας.

«Η κυβέρνηση μας σήμερα στηρίζεται σε μια - πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα – ενότητα: Τρία κόμματα με διαφορετική ιστορία, με διαφορετικές καταβολές, βάζουν τη σωτηρία της χώρας πάνω απ' όλα. Πέρσι τέτοιον καιρό, λίγοι προέβλεπαν κάτι τέτοιο. Πριν έξι μήνες, λίγοι έδιναν πιθανότητες επιτυχίας σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Τώρα η ενότητα είναι πραγματικότητα, βρήκε το βηματισμό της και μετρά τις πρώτες επιτυχίες της. Ακόμα κι εκείνοι που δεν θα στηρίζουν κι εκείνοι κατά βάθος, εύχονται να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ