Τα τζάκια πήραν φωτιά – Κίνδυνος για την υγεία - iefimerida.gr

Τα τζάκια πήραν φωτιά – Κίνδυνος για την υγεία

Τα τζάκια πήραν φωτιά – Κίνδυνος για την υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνεχής λειτουργία του τζακιού στα σπίτια ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης, αλλά και το νέφος που έχουν προκαλέσει πάνω από την Αττική οδήγησε τους επιστήμονες στο να επισημάνουν τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζουν πως ένας από τους σοβαρότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, από την εσωτερική ρύπανση που προκαλεί το τζάκι είναι το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων και θάνατο.

Σύμφωνα με το «Εθνος» οι επιστήμονες εξηγούν πως το μεγαλύτερο μέρος του καπνού παραμένει μέσα στο σπίτι και τα αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από την καύση των ξύλων εναποτίθενται κυρίως στις κυψελίδες των πνευμόνων και με την πάροδο του χρόνου επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία. Γι αυτό και προτείνουν να μένει ένα παράθυρο μισάνοιχτο, αφού η ρύπανση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα, να επιδεινώσει αλλεργίες και να προκαλέσει νευρολογικά, αναπαραγωγικά και αναπτυξιακά προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά, ηλικιωμένους, έγκυες και γι' αυτούς που πάσχουν από αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ανάβουμε τζάκι ή ξυλόσομπα

  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εύφλεκτα υγρά
  • Ποτέ η ξυλόσομπα,πάνω σε χαλί ή κοντά σε έπιπλα ή κουρτίνες
  • Απαγορεύεται η καύση βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων.
  • Απαγορεύεται η καύση επίπλων και πλαστικού
  • Οχι στα χημικά προσανάμματα, να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ