Η Google θέλει να αναστήσει τους νεκρούς [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Google θέλει να αναστήσει τους νεκρούς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εφευρέτης Ρέι Κούρτσβαϊλ ελπίζει να αναπτύξει τρόπους προκειμένου να ζουν οι άνθρωποι για πάντα, ενώ ελπίζει να καταφέρει να φέρει πίσω στη ζωή τον νεκρό πατέρα του. Στο πλευρό του πλέον έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αυτό το μήνα, ο Κούρτσβαϊλ έγινε Τεχνικός διευθυντής στην Google, με έμφαση στην μηχανική μάθηση και την επεξεργασία της γλώσσας.

«Υπάρχει πολλή δυστυχία στον κόσμο» είπε κάποτε ο Κούρτσβαϊλ, σύμφωνα με το Bloomberg. «Μπορεί ωστόσο να ξεπεραστεί εάν έχουμε τις σωστές λύσεις»

Από το θάνατο του πατέρα του το 1970, ο Κούρτσβαϊλ έχει αποθηκεύσει τα αναμνηστικά του με την ελπίδα ότι τα δεδομένα μια μέρα θα τροφοδοτούνται σε έναν υπολογιστή ο οποίος θα μπορεί να δημιουργήσει μια εικονική εκδοχή του εκλιπόντος, όπως ανέφερε στο Bloomberg. Είναι ενδιαφέρον, ένα από τα μυθιστορήματά του,το οποίο εξηγεί το πώς ο άνθρωπος θα «ξεπεράσει τη βιολογία.»

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι αμφιλεγόμενες θεωρίες του βασίζονται στην ιδέα της τεχνολογικής «μοναδικότητας» (singularity), μια εποχή που οι άνθρωποι και μηχανές θα συχρονιστούν και η εξέλιξή τους θα είναι απεριόριστη.

Αυτή η ιδέα, η οποία ενδιαφέρει τους συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Πριν, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο το 2030, λέει ο Kurzweil.

«Είμαστε μια μηχανή του ανθρώπινου πολιτισμού και δημιουργούμε αυτά τα εργαλεία για να μας κάνουν πιο έξυπνους» ανέφερε ο Κούρτσβαϊλ στο Scientific American.

Στο τελευταίο του βιβλίο, «Πώς να δημιουργήσετε ένα μυαλό: Το μυστικό της ανθρώπινης σκέψης αποκαλύπτεται», γράφει για την επιθυμία να κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εάν κατανοήσουμε τον εγκέφαλο αρκετά καλά, λέει, θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να διορθώσετε τα προβλήματα του, όπως ψυχικές και νευρολογικές ασθένειες.

Φαντάζεται μια μηχανή αναζήτησης που θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων των σκέψεών σας και θα προβλέπει αυτό που οι άνθρωποι αναζητούν πριν καν γνωρίζουν.

Πολλά από αυτά μπορεί να ακούγονται εξωπραγματικά, αλλά ο Κούρτσβαϊλ έχει υψηλές προσδοκίες για την τεχνολογική εξέλιξη.

«Το 1999, είπα ότι σε περίπου μια δεκαετία θα δούμε τεχνολογίες, όπως η αυτόματη οδήγηση σε αυτοκίνητα και τα κινητά τηλέφωνα που θα μπορούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, και οι άνθρωποι επέκριναν αυτές τις προβλέψεις ως μη ρεαλιστικές», δήλωσε τη μέρα που ανέλαβε τη νέα θέση του στο Google. «Μια δεκαετία μετά, η Google έχει απέδειξε ότι αυτά που προέβλεψα τότε είναι πλέον εφικτά» πρόσθεσε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργάζομαι με την Google για να επιλύσουμε κάποια από τα δυσκολότερα προβλήματα στην επιστήμη των υπολογιστών, έτσι μπορούμε να μετατρέψουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία τα 'μη ρεαλιστικά' οράματα σε πραγματικότητα» είπε ο Κούρτσβαϊλ κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Google Ray Kurzweil Ρέι Κούρτσβαϊλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ