Οι δεξαμενές έμειναν άδειες -Οκτώ στους δέκα δεν έβαλαν πετρέλαιο - iefimerida.gr

Οι δεξαμενές έμειναν άδειες -Οκτώ στους δέκα δεν έβαλαν πετρέλαιο

Οι δεξαμενές έμειναν άδειες -Οκτώ στους δέκα δεν έβαλαν πετρέλαιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης οι πολίτες αναζήτησαν εναλλακτικές πηγές για να ζεσταθούν το χειμώνα. Ετσι στράφηκαν σε λύσεις όπως τζάκια, σόμπες και pellet, ρίχνοντας στα τάρταρα τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Ενδεικτικό είναι πως οι οκτώ στους δέκα καταναλωτές δεν αγόρασαν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης και στράφηκαν υποχρεωτικά σε φθηνότερες λύσεις. Όπως αναφέρει το Εθνος οι πωλήσεις πετρελαίου εμφανίζονται μειωμένες έως και 75% σε σχέση με την περσινή χρονιά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους να σημειώσουν κατακόρυφη πτώση που φτάνει ακόμα και το 75% τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Παράλληλα η αλόγιστη χρήση σε τζάκια, σόμπες και pellet είχε ως αποτέλεσμα το νέφος στην Αθήνα να αυξηθεί και να φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να υποχρεώνεται να κάνει συστάσεις για τον περιορισμό των τζακιών, ώστε να μειωθούν τα επικίνδυνα σωματίδια για την υγεία του ανθρώπου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ