«Αγανακτισμένοι» για 9η μέρα στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

«Αγανακτισμένοι» για 9η μέρα στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση των «Αγανακτισμένων» καλά κρατεί, 9 μέρες μετά τη πρώτη μαζική διαμαρτυρία στη πλατεία Συντάγματος. Μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Κέρκυρα, με το προπηλακισμό των υπουργών και των Ευρωπαίων βουλευτών αλλά και τη «πολιορκία» της Βουλής το βράδυ της Τρίτης, η κίνηση αγανάκτησης φαίνεται να λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Συνεπείς ήταν και σήμερα οι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς διαδηλωτές στο ραντεβού τους στη πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο αντίστοιχα. Το πλήθος που καθημερινά απαριθμεί αρκετές χιλιάδες κόσμου, φαίνεται να μην το βάζει κάτω και να επιμένει μέχρι να δικαιωθεί. Ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά καθώς και άτομα κάθε ηλικίας, με βουβουζέλες, κατσαρόλες και ηχηρά συνθήματα, δίνουν καθημερινά το παρόν στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων». Μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αρκετοί μηχανόβιοι διαδηλωτές, μουσικοί και καλλιτέχνες, δίνουν το δικό τους στίγμα στις κινητοποιήσεις. Μετά τη περιβόητη ομιλία αλληλεγγύης του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια, τη στήριξή τους στον αγώνα των «Αγανακτισμένων» δήλωσαν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών σε επίσημη επιστολή τους. Μεταξύ αυτών διακρίνει κανείς τα ονόματα της Κικής Δημουλά, του Διονύση Σαββόπουλου και του Αλέκου Φασιανού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ