Μείωση της χρήσης των τζακιών ζητά το ΥΠΕΚΑ - iefimerida.gr

Μείωση της χρήσης των τζακιών ζητά το ΥΠΕΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταγραφή ασυνήθιστων υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Παράλληλα, εξηγεί πως το φαινόμενο που ήταν εντονότερο τα χρονικά διαστήματα, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου και το τριήμερο από 25-27 Δεκεμβρίου, καθώς συνέβαλαν σ' αυτό και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν: ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασιακή αναστροφή

Βέβαια, κύριος λόγος γι' αυτό το φαινόμενο παραμένει η έντονη χρήση εστιών καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη βιομάζα, με το υπουργείο να ζητά τον περιορισμό τους εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.

Το ΥΠΕΚΑ, σημειώνει πως στην ατμοσφαιρική επιβάρυνση των ημερών συνδράμει και η αυξημένη καύση ξυλείας όχι πάντοτε κατάλληλης για το σκοπό αυτό και επισημαίνει πως η ενδεχόμενη καύση συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ), ξύλων βαμμένων ή εμποτισμένων με χημικές ουσίες, καθώς και πλαστικών ή ελαστικών υλικών, επιβαρύνει τόσο την υγεία του χρήστη των εστιών καύσης από ρύπανση του εσωτερικού περιβάλλοντος όσο και το εξωτερικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ