Πλησιάζουν τα 11 εκατ. οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας [πίνακες] - iefimerida.gr

Πλησιάζουν τα 11 εκατ. οι μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοινώθηκαν έπειτα από τη διασταύρωσή τους τα αποτελέσματα της απογραφής του μόνιμου πληθυσμού της χώρας όπως προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ανήλθε σε 10.815.197 άτομα και αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα, δημοτική ή τοπική κοινότητα και οικισμό της χώρας.

Όπως σημειώνεται από την Στατιστική Αρχή, στο μόνιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την απογραφή -που διενεργήθηκε από τις 10 έως τις 24 Μαΐου 2011- δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι πυκνοκατοικημένοι και αραιοκατοικημένοι δήμοι της χώρας

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, φαίνεται πως ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος της χώρας είναι ο δήμος Καλλιθέας με συνολικό πληθυσμό 100.641 κατοίκους που αντιστοιχεί σε 21.192 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Αντίθετα, ο πιο αραιοκατοικημένος δήμος της ελληνικής επικράτειας είναι ο δήμος Πρεσπών με 1.560 κατοίκους ή 3,03 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ