Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για απόδοση πολιτικών ευθυνών σε ότι αφορά το θέμα που προέκυψε μετά τη σύγκριση της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή που έφθασε στα χέρια των ελληνικών αρχών πρόσφατα και από την οποία προκύπτει αλλοίωση της αρχικής.

Η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, επιφέρει τεραστίων διαστάσεων πολιτικές ευθύνες σε όσους την αλλοίωσαν, την απέκρυψαν και προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν».

Παράλληλα, προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η διαφθορά, η ελεγχόμενη ανομία και η παθογένεια του δικομματικού συστήματος των προηγούμενων δεκαετιών, έτσι όπως αυτό υπηρετήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι «τα δύο κόμματα προσπάθησαν μάταια να κρύψουν την πολιτική προστασία που επεφύλαξαν σε όλους όσοι προσπάθησαν να θάψουν τα στοιχεία της λίστας, ενώ διαμόρφωσαν διαχρονικά ένα σύστημα ασυλίας των κομματικών ημετέρων, καθώς και σχέσεων διαπλοκής ισχυρών οικονομικών κέντρων με την πολιτική».

Πάντως το ΠΑΣΟΚ, λίγο νωρίτερα, μέσω της ανακοίνωσης με την οποία έθεσε εκτός κόμματος τον κ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα στελέχη του να ζητήσουν προσωπικά συγνώμη απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο για όσα του έχουν καταμαρτυρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ