Ζακ Ντελόρ: Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία - iefimerida.gr

Ζακ Ντελόρ: Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία

Ζακ Ντελόρ: Να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ,ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, τόνισε ότι από τη στιγμή που η Βρετανία δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετάσχει με ένα άλλο καθεστώς στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τόνισε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ότι οι Βρετανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, κάτι το οποίο δημιουργεί σκέψεις, για το κατά πόσο θα έπρεπε να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία.

Υποστηρίζεται, ότι η δήλωση αυτή του Ζακ Ντελόρ, είναι απόρροια των δηλώσεων του 'Αγγλου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δεχόμενος τις πιέσεις των «ευρωσκεπτικιστών» του κόμματος του, είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα, ότι η Βρετανία θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση, αλλά να μη συμμετέχει στα βασικά της ζητήματα.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Ζακ Ντελόρ έθεσε θέμα συνεργασίας με την Βρετανία, ακόμα και σε περίπτωση εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλώντας την σημαντική «τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατηγικό πεδίο, όπως η Ινδία και η Κίνα»,όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη Guardian, τόνισε πως τέτοιες ενέργειες, μπορεί να θέσουν την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κίνδυνο, ενώ αποκάλεσε ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρώπη, «σαν ένας φίλος να φεύγει στην έρημο».

Η Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ από το 1973, αλλά δεν έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ