Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά - iefimerida.gr

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά

Χειρόφρενο σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το αριστερό θα κάνουν ποδαρικό στη νέα χρονιά το Μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, αφού οι συρμοί τους αναμένεται να μείνουν ακινητοποιημένοι την πρώτη ημέρα του χρόνου.Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών στις Σταθερές Συγκοινωνίες προγραμματίζει απεργία την πρωτοχρονιά αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών, κάνει λόγο «για ισοπεδωτική πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης, στην οποία κυριαρχεί η νοοτροπία «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι...!)» και προσθέτει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν ουσία και όχι να γίνονται εργαλεία επικοινωνιακών παιχνιδιών για προσήλωση στους στόχους.

«Γι αυτό το λόγο», καταλήγει η ανακοίνωση, «την Τρίτη, μετρό και ηλεκτρικός "αργούν", όπως είναι ο ακριβής όρος στη Σιδηροδρομική ορολογία!»

Μάλιστα η συγκεκριμένη κινητοποίηση αναμένεται να είναι μία προειδοποίηση στην κυβέρνηση και υποστηρίζουν πως αν δεν αλλάξει κάτι στην κυβερνητική απόφαση για τα μισθολογικά τους, τότε θα εργάζονται από τις αρχές του Ιανουαρίου με ωράριο Δημοσίου, δηλαδή 08:00 έως 16:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ