«O Χίτσκοκ ήταν διαβολικός και ανώμαλος», δηλώνει πρωταγωνίστρια του - iefimerida.gr

«O Χίτσκοκ ήταν διαβολικός και ανώμαλος», δηλώνει πρωταγωνίστρια του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις εφιαλτικά χρόνια ψυχοσωματικής κακοποίησης που πέρασε στα χέρια του Άλφρεντ Χίτσκοκ μίλησε η Τίπι Χέντρεν, πρωταγωνίστρια στα Πουλιά και το Μάρνι.

Κάθε άλλο παρά ευγνώμων είναι η Τίπι Χέντρεν, την οποία στάμπαρε ο Χίτσκοκ σε ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό, για την ευκαιρία που της έδωσε να γίνει πρωταγωνίστρια. Με αφορμή την ταινία The Girl που κυκλοφόρησε πρόσφατα -μια από τις δυο φετινές για τον Άλφρεντ, με την έτερη να έχει ως πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιόχανσον- η 82χρονη θυμήθηκε με κάθε λεπτομέρεια την προσπάθειά του να την κατακτήσει και να έχει τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής της.

«Ήταν διαβολικός και ανώμαλος. Ήθελα να ξεφύγω, αλλά δεν με άφηνε. Με απειλούσε ότι αν τον εγκαταλείψω, θα καταστρέψει την καριέρα μου. Αυτό ακριβώς που έκανε. Είναι απαίσιο να είσαι η εμμονή κάποιου. Έβαλε να αναλύσουν τον γραφικό μου χαρακτήρα και είχε προσλάβει άντρες να με παρακολουθούν». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια του, η οποία πλέον διευθύνει ένα καταφύγιο ζώων λίγο έξω από το Λος Άντζελες.

Προσθέτοντας πως «Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό συνηθίζονταν στο Χόλιγουντ εκείνης της εποχής. Ούτε υπήρχαν νόμοι εναντίον του. Αν συνέβαινε τώρα, θα ήμουν πολύ πλούσια από τις αγωγές για σεξουαλική παρενόχληση που θα είχα κερδίσει. (..) Πάντως εκείνη την εποχή ο καναπές του σκηνοθέτη ήταν σε πλήρη χρήση. Ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να κάνεις ορισμένα πράγματα για να πάρεις ρόλους. Ο Χίτσκοκ έκανε σαφές τι θέλει από μένα. Και ήμουν εξίσου σαφής ότι δεν ενδιαφέρομαι».

Η εντυπωσιακή ξανθιά ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μέσω της ταινίας The Girl και της έρευνας που χρειάστηκε να κάνει η Σιένα Μίλερ προκειμένου να την υποδυθεί. Οι κληρονόμοι του Χίτσκοκ εννοείται πως είναι πολύ δυσαρεστημένοι από αυτές τις αποκαλύψεις, αν και οι παραγωγοί του The Girl επιμένουν πως έχουν κάνει μήνες έρευνες μιλώντας με όλους όσους ήταν παρών στο γύρισμα.

Πάντως η Τίπι δεν διστάζει να μιλήσει για περιστατικά που συνέβησαν όταν αρνήθηκε να ενδώσει, όπως το επεισόδιο με την σοφίτα στα Πουλιά «Μου είπαν ψέματα ότι θα χρησιμοποιήσουν μηχανικά πουλιά, όπως στις υπόλοιπες σκηνές. Όταν πήγα στο γύρισμα με έβαλαν σε ένα κλουβί με πουλιά τριγύρω μου να μου φωνάζουν και να με τσιμπάνε. Και όλο αυτό επί μια εβδομάδα μέχρι που έπεσα στο πάτωμα και άρχισα να κλαίω. Ο γιατρός που ήρθε του είπε ότι πρέπει να ξεκουραστώ για μια εβδομάδα και τον ρώτησε 'Αν σκοπεύει να με πεθάνει'».

Καθώς επίσης για την υποψηφιότητα για Όσκαρ που δεν επέτρεψε να πάρει, τις προτάσεις παραγωγών ή σκηνοθετών που αρνούνταν εκ μέρους της («ξέρω π.χ. Ότι του τηλεφώνησε ο Φρανσουά Τρυφό») και τις απονομές βραβείων στις οποίες δεν της επέτρεπε να πάει. Όλα όσα δηλαδή την έκαναν να «Νοιώθω σαν φυλακισμένη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ