ΤτΕ: Στα 40,5 δισ. ευρώ πρέπει να φτάσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

ΤτΕ: Στα 40,5 δισ. ευρώ πρέπει να φτάσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

ΤτΕ: Στα 40
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δόθηκε στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις ανάγκες νέων κεφαλαίων που χρειάζονται οι ελληνικές τράπεζες εκκινώντας και επισήμως τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο τραπεζικός κλάδος στο σύνολό του έχει έλλειμμα κεφαλαίων ύψους 40.5 δισ. ευρώ κάτι που καλύπτεται από το πακέτο στήριξης, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αγγίζει τα 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική,ALPHA,Eurobank,Πειραιώς) έχουν κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 27,45 δισ. ευρώ έτσι ώστε ο δείκτης των βασικών εποπτικών κεφαλαίων να ανέβει στο επίπεδο του 9% για να παραμείνει πάνω από αυτό το όριο 2013-2014.

Ειδικότερα θα χρειαστούν 9,7 δισ. για την Εθνική, 3,6 δισ. για την Alpha, 5,8 δισ. Eurobank και 7,35 δισ με 7,5 δισ για την Πειραιώς.

Για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών η ΤτΕ έλαβε υπόψη και τις απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων, αλλά και τα στοιχεία από την έκθεση της Blackrock και τις εκτιμήσεις της για τις επισφάλειες που θα παρουσιάσουν τα δανειακά χαρτοφυλάκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ