Οι «ράμπο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «τσεκάρουν» τον ΕΟΤ

Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα αναλάβουν να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, έπειτα από την υπόθεση με την επιταγή των 147.000 και τις καταγγελίες τόσο από τον πρώην γ.γ. του ΕΟΤ, όσο και από τους υπαλλήλους.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 «συγκροτήθηκε κατά προτεραιότητα ελεγκτική ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ».

Οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών θα κληθούν να αποδείξουν αν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον Οργανισμό, τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η «ομάδα των 5» για την πλαστογράφηση της επιταγής, ενώ θα ερευνήσουν και τις καταγγελίες των εργαζομένων και του πρώην γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου.

Για το μπλοκ των επιταγών που βρέθηκε μυστηριωδώς από τις οικονομικές υπηρεσίες, στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ